Foto: PUZZLEPIX / BILDBYRÅN
 Foto: PUZZLEPIX / BILDBYRÅN

IFK:s supersvit växer – även utan Lindgren

Publicerad

IFK Kristianstads mäktiga segersvit växer starkare – även utan Ola Lindgren.

Regerande mästarlaget var hetast i den tidiga seriefinalen mot Redbergslid och har nu 51 raka segrar mot svenskt motstånd i Kristianstad arena.

30-26 var ett besked med mästarstämpel inför Champions League-resan till Nantes.

Kryss mot Sävehof, seger mot Alingsås och tre raka segrar i ryggen.

Redbergslid har seglat upp som ett allvarligt hot bakom Kristianstad.

Därför hade kvällens duell i handbollsligan också sålts ut som en tidig seriefinal.

Och matchen vevade igång som en verklig toppmatch.

Det svängde och smälld rejält under första halvlek (3-3 i utvisningar).

Redbergslid var hetast första kvarten. Tobias Johansson satte 4-6 på straff, Oliver Wigmark drog in 5-7, Johansson klev enkelt igenom till 6-8 och drog även in 8-10.

Då slängde Kristianstad in timeoutkortet och skiftade samtidigt målvakter. Leo Larsson, som bara räddat ett ett skott, skiftade med Richard Kappelin.

Det blev vändpunkten för regerande mästarlaget, som för femte matchen i rad coachades av Lasse Olsson.

Landslagsklass av Lagergren

Hemmalaget lyfte och Albin Lagergren visade VM-klass när IFK gick från 10-11 till 14-11 inför 4 328 på läktarna.

– Spelarna går in i situationerna, både bakåt och framåt, på ett annat sätt än tidigare, säger Lasse Olsson.

Kristianstad hade möjlighet att rycka vidare med RIK kom tillbaka och avslutade halvleken med två mål – 17-14 (Tobias Johansson) och 17-15 (Oliver Wigmark).

Rycket kom direkt i andra. Det slog gnistor om IFK när man gjorde fyra raka mål och forcerade till 21-15 genom Tim Sörensen, Lagergren, Philip Henningsson och Helge Freiman.

När Gunnar Steinn Jonsson bombade in 23-17 hade Kristianstad helkoll.

RIK kom dock tillbaka och smög upp till 23-20.

Men IFK ryckte igen – och återigen var det Lagergren som visade vägen. 27-22 och 28-22 efter klassmål.

– Vi är inte tillräcklig bra för att vinna. Jag är missnöjd med vårt spel. Vi kommer inte upp i nivå, säger RK-tränaren Jasmin Zuta.

Tobias Johansson (8 mål) fick pris som matchen lirare i Redbergslid. Lagergren fick blommorna i hemmalaget.

Många i Kristianstad steg fram den här kvällen. Richard Kappelin storspelade (13 räddningar) när han kom in och Lagergren var kung med sina nio mål.

IFK:arna hade ingen möjlighet att fira. Sex timmar efter sista målet väntade bussresa till Kastrup och direktflyg till Frankrike och lördagens Champions League-match mot Nantes.

Om inga komplikationer tillstöter är Ola Lindgren med på resan.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag