Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK Ystad föll mot RIK – röda kort i irriterat möte

IFK Ystads Henrik Knudsen får rött kort i första halvlek mot Redbergslid.Foto: Skärmdump C More
Det var stundtals irriterat på planen.Foto: Skärmdump C More

En seger på nio matcher.

IFK Ystads tunga form fortsätter – efter att Henrik Knudsen fått syna det röda kortet mot Redbergslid.

IFK Ystad kom, precis som Kvällsposten rapporterat, till spel utan lagets målvakt Marcus Cleverly som missar årets tre sista matcher av personliga skäl.

I hans ställe fick Sebastian Glemhorn chansen i målet, men han kunde inte stoppa Redbergslid från att vinna med 29–25 i en match där det stundtals blev irriterat mellan spelarna.

IFK Ystad tappade också Henrik Knudsen med en minut kvar av första halvlek. Mittnian fick syna det röda kortet efter att domarna menat att han gått oschysst fram i en duell mot en RIK-spelare.

I andra halvlek var det Redbergslids tur att bli av med en spelare när även Jonatan Wenell fick rött kort efter att ha gått för hårt fram när Johan Nilsson tog skott. RIK-tränaren Magnus Wislander protesterade mot domslutet och drog på sig en tvåminutersutvisning vid ställningen 13–15.

Med en kvart kvar kvitterade IFK Ystad till 20–20, men RIK svarade med att på nytt dra ifrån.

– Jag tycker väl inte att vi kommer upp i den nivån vi bör göra och då är RIK för bra, suckar IFK:s bäste målskytt för dagen Fredrik Petersen till C More.

– Vi missar lite för mycket på han i mål och vi slarvar lite för mycket både framåt och bakåt. Vi kan bättre än så här.

Chans till revansch: ”Måstematch”

IFK Ystad har nu bara vunnit en av sina nio senaste matcher. På annandagen får man chans till revansch borta mot Redbergslid.

– Det är en måstematch. Vi måste vinna den matchen. Vi får glömma detta och sen titta framåt, säger Fredrik Petersen.

Karlskrona tappade ledning

HIF Karlskrona gjorde en bra första halvlek och ledde i paus (14–12) hemma mot Alingsås. Men i andra halvlek tappade hemmalaget skärpan rejält och mäktade bara med åtta mål när Alingsås vände och vann med 27–22.

– Vi gör inga misstag framåt så att de får kontra i första. I andra är det tvärtom, säger Linus Fernebrand till C More efter Karlskronas femte raka förlust.