Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expertens varning efter mästarnas semifinalplats

Jubel i IFK Kristianstad. Foto: C More
Richard Kappelin stod för 20 räddningar – och ett mål för Kristianstad. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: /IBL / /IBL

IFK Kristianstad tog revansch på Redbergslid och är klart för SM-semifinal.

Då varnar experten Charlie Sjöstrand för konkurrenterna – efter mästarnas överraskande förlust hemma mot RIK.

– Jag tror det har visat övriga lag i SM-slutspelet att Kristianstad inte är så omöjliga som de ibland målas upp, säger Charlie Sjöstrand i C Mores sändning.

IFK Kristianstad studsade tillbaka efter den överraskande förlusten på hemmaplan i det tredje kvartsfinalmötet med Redbergslid.

På bortaplan i Skandinavium såg de regerande mästarna till att kvittera ut semifinalbiljetten efter en seger med 25–22 (12–7).

– Det är visserligen bara tre mål som skiljer men siffrorna ljuger lite. Kristianstad var det bättre laget från första till sista minuten och RIK kom inte upp i den nivån alls som de har lyckats göra de tidigare tre matcherna. Men de faller med flaggan i topp och lyckas knipa en match mot IFK Kristianstad i Kristianstad. Det var inte många som trodde det på förhand. Jag tror det har visat övriga lag i SM-slutspelet att Kristianstad inte är så omöjliga som de ibland målas upp, säger experten Charlie Sjöstrand i C Mores sändning.

”Vi kan växla upp ytterligare någon nivå”

Richard Kappelin var tillbaka och visade återigen sin klass i Kristianstads mål. Den rutinerade målvakten stod för 20 räddningar och även ett mål framåt.

– Det var gött. Vi fick bra träff bakåt med bra försvarsspel som gav många räddningar. Skönt att slippa en femte och kunna fokusera på semifinalerna, säger Richard Kappelin.

Tror du att det finns en risk att konkurrenterna känner att ni är inom räckhåll efter förlusten senast?

– Det viktigaste för oss är att vi är ödmjuka. Det är ingenting som är givet att vi ska vinna varje match. Vi måste göra jobbet varje match. Det är inget konstigt. Vi måste ha den inställningen att det inte bara är att ställa ut skorna. Alla måste prestera, det är det som krävs. Jag tycker det finns lite till att ta av så jag hoppas vi kan växla upp till semifinalerna ytterligare någon nivå.

Experten: ”Inte lika självklart att välja dem”

I semifinalen ställs nu IFK Kristianstad mot antingen Sävehof eller vinnaren mellan Alingsås och Ystad. Den femte kvartsfinalen spelas på måndag och därefter sker IFK:s val.

Men det är inte lika självklart som tidigare vilket motstånd som mästarna ska ta, menar Charlie Sjöstrand.

– Verkligen inte. Hade du frågat mig innan slutspelet började hade jag sagt att Sävehof var ett givet val i den här situationen för Kristianstad, men jag tycker att Sävehof är det lag som presterat den jämnaste och högsta nivån i hela den här kvartsfinalserien mot HK Malmö. De har gjort fyra väldigt bra och stabila matcher. Men både Alingsås och Ystad har blandat och gett. Om jag var Ljubomir Vranjes hade jag sneglat snarare mot Alingsås eller Ystad.

Funderar över helgen: ”Spelar inte så stor roll”

IFK Kristianstad tar påskhelgen på sig att fundera.

– Alla får fundera lite nu och sen har vi en diskussion om för- och nackdelar med alla lagen och tar något gemensamt beslut vilka som blir bäst, säger Richard Kappelin.

– För min del spelar det inte så stor vilka det blir.