Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

IFK Kristianstad rustar – värvar Bundesligaproffs

Anton Halén återvänder till Sverige för spel i IFK Kristianstad. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad tappar Tim Sörensen till Bundesliga och Frisch Auf Göppingen.

Då värvar mästarklubben landslagsmeriterade Anton Halén från samma klubb.

– Kul att vi har möjligheten att locka till oss spelare som gör det bra i Bundesliga, säger Kristianstads sportchef Jesper Larsson.

Efter två säsonger i IFK Kristianstad lämnar Tim Sörensen Sverige för spel i Bundesligaklubben Frisch Auf Göppingen till sommaren.

Ersättaren hämtas från samma klubb. Anton Halén, tidigare svensk mästare med HK Drott 2013 och med 25 A-landskamper på meritlistan, är klar för IFK Kristianstad från sommaren. Kontraktet sträcker sig till och med 2021.

– Anton är en spelare som vi har följt ganska länge. Han gjorde det bra redan när han var i Drott och det har fortsatt i Göppingen. Tyvärr har en skada ställt till det denna säsongen men den är så gott som kurerad nu, säger sportchefen Jesper Larsson i ett pressmeddelande.

– Anton är en bra kontringsspelare med fint skottregister och han är definitivt en spelare som passar bra in hos oss. Att vi byter spelare med en förening är inte särskilt vanligt men samtidigt är det kul att vi har möjligheten att locka till oss spelare som gör det bra i Bundesliga.

”Det var en stor del i mitt beslut”

Anton Halén är glad över flytten till de regerande svenska mästarna efter fyra år i Tyskland.

– Det känns väldigt bra och det ska bli fantastiskt att få spela inför Kristianstadspubliken. Jag har följt flera matcher via tv och det är unikt för Sverige att ha ett lag med en sådan inramning och publik, det var en stor del i mitt beslut. IFK Kristianstad är en jättespännande klubb och har under flera säsonger varit den ledande handbollsklubben i Sverige. Laget spelar en rolig och snabb handboll något som passar min spelstil. Även möjligheten att få spela Champions League var lockande, så när IFK hörde av sig var det inget svårt beslut, säger Anton Halén.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!