Anton Halén återvänder till Sverige för spel i IFK Kristianstad. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Anton Halén återvänder till Sverige för spel i IFK Kristianstad. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad rustar – värvar Bundesligaproffs

Publicerad

IFK Kristianstad tappar Tim Sörensen till Bundesliga och Frisch Auf Göppingen.

Då värvar mästarklubben landslagsmeriterade Anton Halén från samma klubb.

– Kul att vi har möjligheten att locka till oss spelare som gör det bra i Bundesliga, säger Kristianstads sportchef Jesper Larsson.

Efter två säsonger i IFK Kristianstad lämnar Tim Sörensen Sverige för spel i Bundesligaklubben Frisch Auf Göppingen till sommaren.

Ersättaren hämtas från samma klubb. Anton Halén, tidigare svensk mästare med HK Drott 2013 och med 25 A-landskamper på meritlistan, är klar för IFK Kristianstad från sommaren. Kontraktet sträcker sig till och med 2021.

– Anton är en spelare som vi har följt ganska länge. Han gjorde det bra redan när han var i Drott och det har fortsatt i Göppingen. Tyvärr har en skada ställt till det denna säsongen men den är så gott som kurerad nu, säger sportchefen Jesper Larsson i ett pressmeddelande.

– Anton är en bra kontringsspelare med fint skottregister och han är definitivt en spelare som passar bra in hos oss. Att vi byter spelare med en förening är inte särskilt vanligt men samtidigt är det kul att vi har möjligheten att locka till oss spelare som gör det bra i Bundesliga.

”Det var en stor del i mitt beslut”

Anton Halén är glad över flytten till de regerande svenska mästarna efter fyra år i Tyskland.

– Det känns väldigt bra och det ska bli fantastiskt att få spela inför Kristianstadspubliken. Jag har följt flera matcher via tv och det är unikt för Sverige att ha ett lag med en sådan inramning och publik, det var en stor del i mitt beslut. IFK Kristianstad är en jättespännande klubb och har under flera säsonger varit den ledande handbollsklubben i Sverige. Laget spelar en rolig och snabb handboll något som passar min spelstil. Även möjligheten att få spela Champions League var lockande, så när IFK hörde av sig var det inget svårt beslut, säger Anton Halén.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag