Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IF starkare i hett Ystads–derby

Kim Andersson och Anders Persson.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Ludvig Hallbäck blev vald till matchens lirare för Ystad IF.
Foto: BILDBYRÅN

Underläge med två bollar i halvtid blev seger med fem. 

Ystads IF slog IFK Ystad med 28–23 och kan nu titulera sig ”bäst i stan”.

– Det känns jävligt gött, säger Ystads IF:s Ludvig Hallbäck.

I en fullsatt Ystad Arena var det det rödklädda laget som började bäst. IFK Ystad kom loss och runt, spelade mycket fin handboll och fick utdelning – som mest var man uppe i en fyramålsledning mot ett Ystad IF som inte fick anfallsspelet att fungera. 

De vitklädda fick dock i gång maskineriet ju längre halvleken led och kom till slut ner till ett tvåmålsunderläge i halvtid. 

Sedan stal Anders Persson showen.

Slutar efter säsongen

38–åringen, som slutar efter den här säsongen och därmed gjorde sitt sista Ystadsderby, räddade fyra frilägen under de fem inledande minuterna i andra halvlek. Lagkamraterna fick inspiration och fortsatte även de som de avslutade i första, nämligen med att äta ikapp underläget. 

Det lyckades de med och gick till och med förbi – 16–9 i andra halvlek talar sitt tydliga språk. Slutresultatet skrevs till 28–23 och en överlycklig Ludvig Hallbäck sa följande till C More:

– Det känns jävligt gött att vinna en sådan här match med så mycket känslor. Vi var inte nöjda med första halvlek för fem öre, i andra släpper vi på handbromsen och bara kör.

Huvudpersonen Anders Persson, med 17 räddningar på kontot: 

– Jag hade en duell där i början av andra med deras kantspelare. Jag räddade och bestämde mig: ”nu vinner vi det här”.

”Vi gör honom till en världsmålvakt”

IFK Ystads tränare Sebastian Seifert var mycket besviken efter matchen. Den dåliga starten var en bidragande faktor till att YIF kom tillbaka, stress och press i det egna laget en annan.

– Vi har inga räddningar i andra halvleken, samtidigt som vi gör Anders (Persson) till en världsmålvakt. I första halvleken har vi många bra bollsläpp och pratar om att inte ge IF några möjligheter att kontra på oss. Klart att det är tungt, har du tre räddningar och motståndarna tolv så blir det svårt att vinna.