Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen: ”Spelare som vågar ta för sig”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

KÖPENHAMN. Härföraren Jim Gottfridsson sannolikt borta.

Då hyllar förbundskapten Kristjan Andrésson bredden i det svenska landslaget.

– Vi har en historia i den här gruppen av att spelare vågar ta för sig och kliva fram, säger Andrésson.

När Jim Gottfridsson med kvarten kvar föll till golvet med våldsamma vadsmärtor försvann den främste nyckelspelaren under Kristjan Andréssons förbundskaptens tid.

Mycket talar nu för att mittnian inte spelar mot Tunisien i Herning på lördag och risken är att VM är över för Gottfridsson.

Ett hårt slag mot det svenska handbollslandslagets VM-gulddrömmar – men Kristjan Andrésson är full av hopp inför fortsättningen, även om det skulle vara så att Gottfridsson har spelat färdigt i VM.

– Vi visar och har visat att vi har bra bredd.

– Linus (Nilsson) kliver in och gör det jättefint sista kvarten.  Simon Jeppsson har jag knappt använt det här mästerskapet, jag vet hur mycket kvaliteter han har, säger Andrésson och poängterar att det är upp till resten av spelarna att visa vilket lag Sverige är.

– Vi behöver sprida ut det här ansvaret som Jim tar på flera gubbar. Det gäller att fler kliver fram och tar för sig ännu mer och fyller det eventuella hålet.

”Jag är så lyckligt lottad”

I de senaste mästerskapen har Sverige drabbats av skador – men ändå fortsatt att prestera.

– Vi har en historia i den här gruppen av att spelare vågar ta för sig och kliva fram. Nu blir det möjlighet för någon annan om inte Jim skulle kunna spela.

Med maximala fyra poäng åker Sverige nu till Herning för att i tur och ordning möta Tunisien, Norge och Danmark.

Det första: en match Sverige bara måste vinna om man vill nå semifinalen.

– Jag är så lyckligt lottad att spelarna förstår att det är ett jobb som måste göras på lördag, det har de förstått i de här matcherna, säger Kristjan Andrésson.