Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HK Malmö och Ystads IF spelar med publik i kväll

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
HK Malmö.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Handbollen gör som hockeyn och skjuter upp slutspelet - och matcherna i grundseriens sluttamp spelas från och med fredag inför tomma läktare. 

Både HK Malmö och Ystads IF släppte dock in upp till 500 personer på sina matcher på torsdagskvällen medan Alingsås valde tomma läktare. 

Svenska handbollsförbundet beslöt under torsdagen att skjuta upp SM-slutspelet för damer och herrar till i mitten av april. De resterande matcherna i grundserien kommer dock att spelas som planerat inför tomma läktare. 

Beslutet om tomma läktare gäller dock från fredag, vilket gav klubbarna själva rätt att bestämma huruvida de skulle ha publik upp till 500 på torsdagskvällens matcher. 

HK Malmö, som mötte Hallby, och Ystads IF, som mötte Skövde, valde båda att öppna upp för upp till 500 personer. Däremot valde Alingsås, som mötte IFK Ystad, att spela inför tomma läktare redan i kvällens match. 

Sportsligt hade HK Malmö dock chansen att ta ett stort kliv mot seriesegern, med en omgång kvar, i matchen mot Hallby. 

Hemmalaget kom dock inte alls upp i nivå utan förlorade med 29-31 (13-17). Förlusten betyder att Malmö nu inte längre har seriesegern i egna händer då Alingsås besegrade IFK Ystad och därmed gick upp i serieledning, en poäng före Malmö. 

– Jag är fruktansvärt besviken över hur vi uppträder, säger HK Malmötränaren Stian Tönnesen till Sydsvenskan

Ingen anstormning 

Om HK Malmö även förlorar i sista omgången mot Sävehof kan laget halka ner till en fjärdeplats och även missa Europaspel. 

– Tydligen klarade vi inte av pressen som det här satte på oss. Vi hade läge i dag att säkra minst en andraplats och sätta oss i ett bra läge inför sista matchen, fortsätter Stian Tönnese.

Alingsås besegrade IFK ystad med 36-31. 

Samtidigt föll Ystads IF mot Skövde med 23-27. 

Det blev inte någon anstormning till matchen i Malmö utan publiksiffran hamnade på 196. I Ystad kom 300 åskådare, vilket hade satts som gräns för att det totalt inte skulle vara mer än 500 i arenan. 


Det här är inte sant om coronaviruset