Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har väldigt stor rutin och power i gruppen”

Expressens Jonathan Larsson går igenom den svenska VM-truppen.
Sabina Jacobsen under EM 2018. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sabina Jacobsen stoppades från VM på grund av knäskada. 

Landslagskaptenen lämnar ett stort tomrum efter sig i truppen. 

– Hon har väldigt stor rutin och power i vår grupp och hon är en person som syns både på handbollsplanen och utanför. Sedan har hon varit lagkapten under många år, säger Linn Blohm. 

I början av november kom beskedet att Sabina Jakobsen missar VM i Japan. CSKA Moskva-stjärnan drabbades av en knäskada under landslagslägret i Nyköping i höstas och opererades häromveckan. 

Ett tungt besked då Sabina Jacobsen har varit kapten och stjärna i det svenska landslaget under många år. Nu blir Carin Strömberg kapten för första gången. 

– Det är klart ”Sabbe” varit en stor kugge i försvaret men det finns många av tjejerna här som är jätteduktiga i försvaret. Sedan är ”Sabbe” en stor ledare men jag tror och hoppas att vi kommer kunna lösa det på ett bra sätt, säger målvakten Filippa Idéhn. 

Nathalie Hagman tror att fler spelare kommer ta större plats i Sabina Jacobsens frånvaro. 

– Vi får försöka göra det bästa av situationen. Det blir andra spelare som kommer in och får större roller och så får vi hitta andra lösningar i försvarsspelet.  

– Men självklart kommer vi sakna henne. Hon har varit med länge och jag känner henne bra sedan länge. 

”Person som syns” 

De två senaste mästerskapen har förbundskaptenen Henrik Signell främst använt Sabina Jacobsen som mittlås tillsammans med Anna Lagerquist. 

Nu är givetvis Linn Blohm högaktuell för en större roll. 

– Sabina har väldigt stor rutin och power i vår grupp och hon är en person som syns både på handbollsplanen och utanför. Sedan har hon varit lagkapten under många år, säger Linn Blohm. 

– Men jag vet att Carin kommer göra det väldigt bra också. Sedan är det många som kan fylla ut den plats som Sabina haft själv innan. Jag hoppas at det inte kommer märkas.