Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Handbollskartan ritas om – på gott och ont”

Ljubomir Vranjes och IFK Kristianstad har inte råd med fler förluster. Foto: BILDBYRÅN
Handbollsexperten Jennie Linnéll. Foto: BILDBYRÅN

Vinna eller försvinna.

Efter fyra raka SM-guld är IFK Kristianstad piskat att vinna tre raka matcher mot Alingsås för att undvika ett överraskande slutspelsfiasko.

– Jag tror det blir en väldigt tuff uppgift, men vi har sett det förut, säger C Mores handbollsexpert Jennie Linnéll.

Det är ett pressat IFK Kristianstad som tar emot Alingsås under lördagen.

Efter onsdagens bortaförlust ligger de senaste årens stora gigant i svensk handboll under med 2–0 i matcher i semifinalserien.

Nu måste Kristianstad, med fyra raka SM-guld, vinna tre raka matcher annars missar klubben missar SM-finalen för första gången sedan 2014.

– Man har sett det i slutspel förut, men jag tycker inte att Kristianstad har formtoppat under en längre period så det kan bli tufft, säger experten Jennie Linnéll.

IFK Kristianstad har förlorat tre av sina fyra senaste slutspelsmatcher. Två av dem på hemmaplan där laget länge var oslagbart.

Jennie Linnéll anser att alla ändringar på tränarsidan under vintern bidragit till formsvackan nu.

– Om jag ska vara helt ärlig tror jag det är turbulensen med alla tränarbyten. Att det blir lite orytmiskt, nya roller, nya saker att förhålla sig till för spelarna hela tiden. Det kan absolut ha bidragit mycket.

Därför bryts inte Kristianstads grepp vid förlust

Har Ljubomir Vranjes kommit fel in i det?

– Det är bara truppen som vet hur känslan är och som också vet vad Vranjes kommit med för idéer. Men man får säga att de spelade stabilare under Ola Lindgren. Varför är svårt att säga. Jag värderar inte heller att det kommer gå dåligt för Vranjes nästa år utan det är bara en väldigt speciell situation att komma in på det här sättet tror jag.

IFK Kristianstad har haft ett tydligt grepp om svensk handboll i flera år. 

Jennie Linnéll tror inte att det bryts även om IFK åker ur mot Alingsås.

– Det borde inte det med tanke på den ekonomi de har jämfört med andra lag. Det blir spännande att se vilken trupp de sätter nästa år, men med de resurserna borde de fortfarande vara en maktfaktor i svensk handboll.

Kan bli utan finallag för första gången sedan 2011

H65 Höör och Lugi åkte i veckan ur damernas SM-slutspel i semifinalerna.

Skulle även IFK Kristianstad åka ur nu innebär det att Skåne blir utan ett finallag i handboll på herr- eller damsidan för första gången sedan 2011. 

Jennie Linnéll tror inte att den skånska dominansen är på väg att avta.

– Det är snarare att sydliga och västra Sverige tar över. Alla talanger finns redan nere i Skåne och Göteborg medan lagen i Stockholm har dålig ekonomi. Med både AIK och Hammarby ute så ritar man om handbollskartan på gott och ont.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!