Hampus Andersson är Mnadens spelare i svensk handboll. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Hampus Andersson är Mnadens spelare i svensk handboll. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Hampus heta månad i Ystad: Landslag och tv-utmärkelse

Publicerad

Först en plats i ligalandslaget – sedan kommer nästa utmärkelse.

Hampus Andersson, 24, i Ystads IF är inne i ett riktigt höststim.

Nu har vänsterkantspelaren utsetts till Månadens spelare i handbollsligan.

Även om Lugis Alfred Jönsson, 19, gör stor succé, och också har fått en plats i ligalandslaget, är det en annan Skånespelare som står i fokus när handbollsmagasinet Avkast utser månadens spelare – handbollssäsongens första.

– Det var många om budet men längsta strået drog Hampus Andersson i Ystad denna gång, säger juryns ordförande och Lugitränaren Tomas Axnér.

Skövdespelaren Alfred Ehn och Emil Hansson var också heta kandidater men valet föll alltså på Hampus Andersson i YIF.

Den 191 långe kantspelaren är rutinerad. Han blev världsmästare i U21-landslaget 2013 – och nu knackar han på porten till det stora A-landslaget.

Plats i ligalandslaget

Förbundskaptenen Kristján Andrésson har tagit ut honom i ligalandslaget som samlas i Malmö i slutet av oktober.

– Hampus har lurat i vassen och varit stabil över tid, men under september har han verkligen spelat en avgörande roll i laget. Dels har han tagit många avslut och dessutom ofta med precision. Dessutom är han en säker straffskytt, vilket man inte ska förringa, säger Charlie Sjöstrand, som är med i Avkastpanalen, i ett pressmeddelande.

– Kanterna har imponerat hittills medan niometersspelarna har blandat och gett lite, konstaterar Jennie Linnel som också är med i panelen. 

Utmärkelsen blir officiell på onsdagskvällen när Avkast sänds i Cmore och TV4 sport kl 21.00.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag