Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hallberg lämnar Lugi: ”Bra läge för familjen”

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Mr Lugi flyttar till Norge.

Anders Hallberg, 33, tar sista möjligheten att tjäna pengar på sin handboll.

– Han har uttryckt den önskan senaste året, säger tränaren Tomas Axnér.

Runar Sandefjord i Norge blir Anders Hallbergs adress de kommande två åren. Det kan bli tre år för mittnian har option på ett tredje.

Lugi erbjöd en förlängning. Det räckte inte. Hallberg, som misslyckades i Bjerringbro-Silkeborg i danska ligan häromåret, vill ta en sista chans utomlands.

– Han har precis blivit pappa, så det är ganska bra läge för familjen att prova på något när dottern är liten. Han har uttryckt den önskan senaste året, säger Tomas Axnér.

Under våren passerade Hallberg ex-landslagsmannen Sten Sjögren i Lugi-statistiken och är nu tidernas mesta spelare i Lundaklubben med 436 A-matcher.

Vad innebär det att tappa en ikon?

– Alla år jag varit här, förutom året Anders var i Danmark, har han varit en del av laget jag tränat och coachat. Han har förkroppsligat allt det jag vill att Lugi ska stå för. Så det blir ett tapp, naturligtvis, säger Axnér.

De ska ersätta Hallberg

Lagkaptenen lämnar ett stort tomrum efter sig.

– Samtidigt genomgår vi en generationsväxling. Nu blir det andra spelare som får ta över som playmaker. Nästa säsong blir det Philip Jonsson (från AIK) och Casper Käll (18-årig framtidsman).

Tomas Axnér avslutar:

– Ibland måste det till en förändring, även om jag helst sett att Anders spelat kvar ett år till.