Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

H65 Höör vann – ändå inte favoriter

Kristin Thorleifsdottir svarade för åtta mål.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON AB

Efter en knappvinst mot fjorårets kvartsfinalister har H65 Höör övertaget inför returen.

Men tränare Ola Månsson är långt i från säker på ett avancemang.

– Nu ska vi åka till Ryssland och lyckas med det ingen annan lyckas med, säger tränaren. 

Det var en för dagen spelsugen Kristin Thorleifsdottir som ledde sitt H65 Höör mot en vinst i den första kvalmatchen till EHF. 

Efter en jämn start vände hemmalaget matchen och vann till slut med 28-26. Av dessa stod Thorleifsdottir för åtta. 

Matchen var tajt och stundtals tuff. Domarparet visade ut spelare på två minuter 13 gånger.

– Nu slog vi dem, men vi ska göra det i Ryssland igen och då finns inga marginaler. Jag är jättenöjd med lagets prestation, men är frustrerad över att vi inte fick utdelningen på det spelmässiga övertaget. Trots att detta var vår bästa insats under hela säsongen går det inte att vara nöjd med helheten, säger tränare Ola Månsson till Höörs hemsida, och tillägger:

– Jag hade inte varit säker på avancemang om vi så hade vunnit med tolv mål.

Inte favoriter

Anledningen är det ryska lagets så starka hemmaspel. 

Krasnodar Kuban tog inte en poäng på bortaplan i gruppspelet i EHF förra säsongen. H65 Höör höll liv i den trenden i kvalet för att ta sig in i turneringen.

– Nu ska vi åka till Ryssland och lyckas med det ingen annan lyckas med. Historiskt sett kan man se på det på två sätt. H65 brukar klara att prestera väldigt bra på bortaplan, minst lika bra som hemma, och då ser det bra ut för vår del, säger Ola Månsson.

– Samtidigt har Kuban sin tradition av att vara betydligt bättre hemma än borta, och ska man se på den statistiken är vi chanslösa. Jag skulle säga att det var 30-70-fördel för Kuban innan dagens match och det får nog gälla även inför match två.