Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gravid landslagsstjärna bryter proffskontraktet

Marie Wall nådde stora framgångar i H65 Höör.Foto: MARIO GENTZEL / IMAGO/PICTURETEAM/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Marie Wall har spelat 34 landskamper.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Marie Wall, 28, bryter kontraktet med Köbenhavn Håndbold – med omedelbar verkan.

Handbollsstjärnan ska bli mamma i sommar.

– Jag är glad att klubben gått med på att upphäva kontraktet så att vår familj kan starta ett nytt kapitel i Sverige, säger Marie Wall i en kommentar på den danska klubbens hemsida. 

Marie Wall hade stora framgångar i H65 Höör före flytten till Köpenhamn 2018. Så sent som i december ingick vänstersexan i den svenska VM-truppen i Japan.

Nu lämnar Wall den danska klubben.

Svenskan är gravid och det är mindre troligt att hon är tillbaka på planen den kommande säsongen.

Därför har båda parter enats om att bryta tvåårskontraktet.

– När jag skrev på för Köbenhavn 2018 var det en drömflytt för mig till en av världens bästa ligor. Vi har trivts väldigt bra i Danmark men en kombination av korsbandsskadan och min graviditet har gjort tiden här till en annan sportslig upplevelse än vi trodde för två år sedan, säger Marie Wall som spelat 34 landskamper.

Klubbägaren: ”Marie har kämpat hårt”

Köbenhavn Håndbolds ägare Kim Mikkelsen säger så här:

– Det är aldrig kul att bryta ett kontrakt, men i den här situationen finns det anledning till det för båda parter. Marie har kämpat hårt för att komma tillbaka efter skada och med en kommande barnafödsel förstår vi henne.