Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gottfridsson vill sänka Danmark – från bänken

Danmarks storstjärna Mikkel Hansen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HERNING. Vadskadan stoppar Jim Gottfridsson från spel i matchen mot Danmark.

Men spelmotorn planerar ändå att bidra till svensk seger.

– Det kan ju vara så att jag sitter på lite info om mina danska lagkamrater i Flensburg, säger Gottfridsson.

För Sverige återstår maximalt tre matcher av VM. Jim Gottfridsson har missat de två senaste på grund av en bristning i vadmuskeln.

Trots skadan och den knappa tiden vägrar han ge upp hoppet om spel i semifinal och final.

– Jag arbetar varje dag, från morgon till kväll. Det är sju behandlingar, sju träningstillfällen. Jag gör allt för att komma tillbaka så snabbt som möjligt. Jag är på femte dagen efter en muskelbristning nu och är snart i gång och joggar. Så vem vet?

Gottfridsson: ”Ska pusha grabbarna”

Hur är ditt läkkött?

– Skadan som jag fick inför EM 2018 sa de att jag behövde fyra månader för att bli av med. Då skulle EM ha varit kört så jag fixade det på tre månader, säger Gottfridsson samtidigt som han sitter på en träningscykel och avverkar ett av dagens sju pass.

Enligt Gottfridsson är matcher som den mot Danmark något alla handbollsspelare drömmer om. Han kan själv inte bidra på planen, men lovar att göra det från sidan.

– Jag ska pusha grabbarn på bästa sätt och ge dem lite tips säger han och påstår sig sitta på bra information om Flensburgs fyra danskar Rasmus Lauge, Lasse Svan, Anders Zachariassen och Simon Hald.

Semifinaler i Hamburg

Vad har du för något på dem?

– Det kan jag ju inte sitta här och säga i tidningen. Jag tror inte att danskarna är så dumma att de inte håller koll och får nys om sånt. Jag ska inte påstå att vi spelare sitter och läser danska tidningar men jag tror nog att ledarteamet har koll.

Förutsatt att Norge vinner mot Ungern måste Sverige vinna med tre mål mot Danmark för att vara säkra på avancemang till semifinalen som spelas mot antingen Tyskland eller Frankrike i Hamburg på fredag.

 

LÄS MER: Handbolls-VM 2019 – här är allt du behöver veta