Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fjärde raka vinsten för IFK Kristianstad

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Det blev en orange seger i Skånederbyt.

IFK Kristianstad hemmabesegrade IFK Ystad med 25-20, efter ett bländande målvaktsspel av Richard Kappelin.

– Det har gått ganska bra hela säsongen, sa målvakten till C More efter derbyt. 

IFK Kristianstad har hittat tillbaka till vinnarspåret igen efter en tung start på årets handbollssäsong. När IFK Ystad kom på besök på onsdagen hade hemmalaget tre raka ligavinster i ryggen, och en rad fina resultat i Europa. 

Och även om det var Ystad som började bäst så tillhörde derbyt Kristianstad. 

Visserligen ledde gästerna med 11-7 tidigt i matchen, men då gjorde Kristianstad nio raka mål och såg till att säkra sin fjärde raka ligavinst.

– Vi börjar segt, vi har några spelare borta så det är några som spelar på ovana positioner. Men efter en kvart kommer vi verkligen i gång och gör 9-0 på dem. Det sätter nivån på matchen, sa målvakten Richard Kappelin till C More efter slutsignalen.

Storspelande målvakt

Kappelin själv storspelade under derbyt. När matchen blåstes av fick han hyllningar av hemmaklacken – och kunde tillskrivas en räddningsprocent på 47 procent. 

– De försöker i den andra att komma ikapp oss när vi blir trötta för vi är så ont om folk. Å andra sidan får jag ta rätt mycket bollar då som hjälper oss, sa Kappelin, som även räddade en rad straffar under matchen gång: 

– Det har gått ganska bra hela säsongen med straffarna, så det är kul. 

Till slut stannade resultatet vid 25-20, med hemmalagets Philip Henningsson som den främsta målskytten med åtta fullträffar.

”De straffar oss hårt” 

Hos gästerna blev Emil Hansson bästa målskytt på fem mål, tätt följt av Fredrik Petersen på fyra. 

Samma Fredrik Petersen som redan nu är klar för spel i Kristianstad nästa säsong. 

Förlusten är IFK Ystads tredje de senaste fyra omgångarna, och innebär att sydkustklubben tappar grepp om tabelltoppen efter en riktigt fin säsongsinledning. 

– Vi har en 15 minuters period där vi inte gör några mål och de straffar oss hårt. Vi kommer ur fas och får några utvisningar och lägger fokus på fel saker, sa Christoffer Svensson till C More direkt efter matchen. 

Lugi förlorade

Samtidigt som Kristianstad tog sin fjärde raka ligavinst åkte den skånska kollegan Lugi på sin andra raka förlust.

Lundalaget lyckades inte rå på Skövde på bortaplan, utan förlorade med 30-28. Resultatet innebär att Lugi är sjua i tabellen och kvar på slutspelsplats. Marginalen ner till ingenmansland är däremot liten: två poäng.