Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-proffs varvar ner: ”Ben i foten är dött”

Carl Ekbergs kropp har tagit stryk efter 21 år med träning varje dag.
Carl Ekberg lämnar topphandbollen.

Exproffset Carl Ekberg, 31, ser slutet på en lång handbollskarriär.

Den tuffe linjespelaren lämnar hårdsatsande HIF Karlskrona.

– Jag har ett ben i ena foten som är dött, säger Ekberg till blt.se. 

Trelleborgspågen Carl Ekberg – han är handbollsfostrad i Stavsten – hoppade på utlandståget när HSC Suhr Aarau i Schweiz lockade med ett kontrakt. Sedan gick resan vidare till Gonfreville l’Orcher och Caen HB I Frankrike.

Efter hemflytten, och tre år i HIF Karlskrona, har han nu bestämt att ta ett steg tillbaka.

– Calle har varit en viktig spelare för oss under flera års tid. En lojal kille med mycket rutin och erfarenhet som kommer vara saknad i HIF, både som människa och spelare, säger Tobias Karlsson, tidigare stjärnproffset och landslagskaptenen som numera är sportchef Blekingeklubben. 

Den nästan två meter långe (198 cm) och 110 kilo tunge mittsexan känner att kroppen tagit mycket stryk under alla år på handbollsgolvet.

Ekberg säger att han tränat i princip varje dag sedan han fyllde 10 år. Inte bara handboll. I unga år var det även fotboll och rugby.

21 år senare är det dags för återhämtning.

– Kroppen behöver en liten paus. Min tid i Karlskrona har varit väldigt bra rent sportsligt men jag har även knutit viktiga kontakter och skaffat vänner för livet, säger Ekberg till klubbens Facebooksida. 

Stort avbräck för Karlskrona

I intervjun med Blekingetidningen går han igenom hela kroppen – från topp till tå.

Fötterna har tagit mycket stryk under åren.

– Jag har ett ben i ena foten som är dött. Det hände för fyra år sedan i Frankrike och de kan inte plocka ut det. Jag märker av det ibland.

Att tuffingen lämnar är ett avbräck för HIF Karlskrona som siktar mot en comeback i handbollsligan. Senaste säsongen slutade man femma i allsvenskan, en poäng bakom Amo på sista kvalplatsen.

– Jag måste vara frisk för att kunna leverera, säger Carl Ekberg till blt.se.