Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En lite skum match i tuggummitempo”

Ludvig Hallbäck.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ystads IF och IFK Ystad avslutade året som vinnare. 

På fredagskvällen vann de klart över Guif respektive Önnered. 

– Det var skönt att vinna. Fy f-n vad gött! Det var en lite skum match i tuggummitempo, säger YIF-tränaren Jerry Hallbäck till Ystads allehanda.

Slutet gott, allting gott. 

Eller Ystads både handbollslag avslutade i alla fall 2019 som vinnare. 

YIF vann med 28-21 över Guif på bortaplan. Ludvig Hallbäck blev stor matchhjälte med inte mindre än 13 mål.

– Det var skönt att vinna. Fy f-n vad gött! Det var en lite skum match i tuggummitempo och det känns extra skönt att vinna eftersom vi hade lite manfall – Dalibor Doder var magsjuk och Kim Andersson hade problem med en revbensskada, säger YIF-tränaren Jerry Hallbäck till Ystads Allehanda. 

Segern kändes extra skönt då laget har varit nere i en liten formsvacka efter den åtta matcher långa segersviten.

– Det har varit lite tungt på slutet så det var väldigt viktigt och skönt att vinna i dag. Skönt med en vinst i bagaget till uppehållet, säger Alexander Borgstedt i C More.  

Ystads IF har dock mer att ge efter EM-uppehållet om man får tro rutinerade Alexander Borgstedt.

– Det finns mycket, väldigt mycket mer. Vi har visat glimtar av det under säsongen men det har långt ifrån varit en jämn och ihållande nivå. 

På slutspelsplats

Men även IFK Ystad avslutade alltså året som vinnare – detta efter klar seger över Önnered med 30-23. Johan Nilsson blev bästa målskytt med sju mål. 

IFK Ystad ligger därmed på slutspelsplats när 2020 inleds. 

– Vi har tagit 24 poäng på 21 omgångar, så jag är väldigt nöjd över höstsäsongen. Men jag tycker det är mycket mer vi kan utveckla under januari, och förhoppningsvis visa det under vårsäsongen, säger Sebastian Seifert till Ystads Allehanda