IFK Kristianstadstalangen Valter Chrintz blev åttamålsskytt mot Redbergslid. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
IFK Kristianstadstalangen Valter Chrintz blev åttamålsskytt mot Redbergslid. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

En IFK-poäng efter sjukstuga

Publicerad

Talangen Valter Chrintz tog chansen borta mot Redbergslid.

Men ett sjukdomsdrabbat IFK Kristianstad fick nöja sig med en poäng – efter en svag start.

– Vi får nog ändå vara nöjda, säger 18-åringen till C More.

Det blev en jämn historia när IFK Kristianstad, utan magsjuke tränaren Ola Lindgren och där målvakten Leo Larsson blev magsjuk timmen innan matchen, mötte Redbergslid borta i den näst sista omgången av Handbollsligan.

Men inledningsvis hade IFK problem med hemmalaget som sprang ifrån till en tidig 5–1-ledning.

Kristianstad, som genom matchen hade problem med sitt niometersskytte, jobbade sig dock ikapp och i paus stod det 12–12.

I andra halvlek turades lagen om att ha ledningen som aldrig var större än uddamålet. Och det blev dramatiskt på slutet när båda lagen hade chansen att sätta segermålet vid ställningen 23–23.

IFK-spelarna Arnar Freyr Arnason och Philip Henningsson fick se sina skott räddade innan Gunnar Steinn Jonsson stod för ett offensivt regelfel med 25 sekunder kvar. Redbergslid tog timeout och Daniel Wester fick det sista läget, men sköt över.

– I början ligger vi under med 5–1 och får ta timeout för att Jeppe och Lasse ska väcka oss. Vi kommer ikapp till 12–12 i halvtid. I slutet kunde det gått hur som helst. Vi hade kunnat vinna likaväl som de. Vi får nog ändå vara nöjda, säger åttamålsskytten Valter Chrintz till C More.

– De lägen jag får sätter jag förutom två straffar som borde gått in. Annars tycker jag att gör en helt okej match.

Slår bort tankar på motivationsproblem

Trots den svaga starten menar 18-åringen att IFK, som redan säkrat segern i grundserien, inte har några motivationsproblem.

– Det tycker jag inte. Vi gör det bästa av situationen och försöker alltid vinna. Det är roligare att vinna än förlora så motiveringsproblem har vi nog inte. Det är mer att vi måste komma igång från början, säger Chrintz till C More.

I sista omgången väntar Ricoh. Och en chans att förlänga den långa segersviten på hemmaplan ytterligare innan slutspelet. 

– Sista matchen innan slutspel och det ska man ha en bra känsla inför. 62 hemmavinster är bättre än 61 så vi siktar på vinst där.

Lugi slog Ricoh med 35–19 borta och är fyra i tabellen.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag