Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En IFK-poäng efter sjukstuga

IFK Kristianstadstalangen Valter Chrintz blev åttamålsskytt mot Redbergslid. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Talangen Valter Chrintz tog chansen borta mot Redbergslid.

Men ett sjukdomsdrabbat IFK Kristianstad fick nöja sig med en poäng – efter en svag start.

– Vi får nog ändå vara nöjda, säger 18-åringen till C More.

Det blev en jämn historia när IFK Kristianstad, utan magsjuke tränaren Ola Lindgren och där målvakten Leo Larsson blev magsjuk timmen innan matchen, mötte Redbergslid borta i den näst sista omgången av Handbollsligan.

Men inledningsvis hade IFK problem med hemmalaget som sprang ifrån till en tidig 5–1-ledning.

Kristianstad, som genom matchen hade problem med sitt niometersskytte, jobbade sig dock ikapp och i paus stod det 12–12.

I andra halvlek turades lagen om att ha ledningen som aldrig var större än uddamålet. Och det blev dramatiskt på slutet när båda lagen hade chansen att sätta segermålet vid ställningen 23–23.

IFK-spelarna Arnar Freyr Arnason och Philip Henningsson fick se sina skott räddade innan Gunnar Steinn Jonsson stod för ett offensivt regelfel med 25 sekunder kvar. Redbergslid tog timeout och Daniel Wester fick det sista läget, men sköt över.

– I början ligger vi under med 5–1 och får ta timeout för att Jeppe och Lasse ska väcka oss. Vi kommer ikapp till 12–12 i halvtid. I slutet kunde det gått hur som helst. Vi hade kunnat vinna likaväl som de. Vi får nog ändå vara nöjda, säger åttamålsskytten Valter Chrintz till C More.

– De lägen jag får sätter jag förutom två straffar som borde gått in. Annars tycker jag att gör en helt okej match.

Slår bort tankar på motivationsproblem

Trots den svaga starten menar 18-åringen att IFK, som redan säkrat segern i grundserien, inte har några motivationsproblem.

– Det tycker jag inte. Vi gör det bästa av situationen och försöker alltid vinna. Det är roligare att vinna än förlora så motiveringsproblem har vi nog inte. Det är mer att vi måste komma igång från början, säger Chrintz till C More.

I sista omgången väntar Ricoh. Och en chans att förlänga den långa segersviten på hemmaplan ytterligare innan slutspelet. 

– Sista matchen innan slutspel och det ska man ha en bra känsla inför. 62 hemmavinster är bättre än 61 så vi siktar på vinst där.

Lugi slog Ricoh med 35–19 borta och är fyra i tabellen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!