Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter tunga starten – IFK Ystad vann igen

IFK Ystads huvudtränare Sebastian Seifert.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
IFK Ystad vann med 31-25 mot Alingsås.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Två raka segrar.

Efter en darrig start på året har IFK Ystad börjat vinna.

– Vi har en hög högstanivå och nu börjar det kännas lite lättare efter inledningen på säsongen, säger tränaren Sebastian Seifert till Skånska Dagbladet.

IFK Ystad öppnade höstens handbollssäsong med att förlora fyra av sex omgångar. Däribland mot OV Helsingborg, i en rejäl käftsmäll som slutade 44-20.

Men Ystad har lyckats hitta tillbaka till vinnarspåret igen. 

Efter lördagens uddamålsvinst mot Sävehof kom en ny triumf på onsdagen, när IFK Ystad bortabesegrade Alingsås. 

”Förstås glad över två poäng” 

Ystad kopplade ett tidigt grepp om matchen, även om det behövdes en time out för att verkligen cementera ledningen. I paus ledde skåningarna med 16-12.

– Jag är förstås glad över två poäng och nöjd med vissa delar av spelet. Men samtidigt gör vi 16 tekniska fel i dag och normalt vinner man inga matcher då. Så det finns mycket som fortfarande kan göras bättre, säger tränaren Sebastian Seifert till Skånska Dagbladet.

IFK Ystads segersiffror skrevs till 31-25, och innebär att skåningarna hoppar upp till den sista slutspelsplatsen i tabellen. Flest mål gjorde Christopher Schnell och Christoffer Nilsson, med sex fullträffar vardera.  

Samtidigt hänger nu Alingsås tredjeplats på en skör tråd.

– Det är uppenbart att vi haft det tufft i andra halvlekarna i vissa matcher. Det är något vi behöver kolla på och åtgärda, säger Alingsås Daniel Blomgren till C More.

TV: Stjärnorna som gjort bort sig under sina presentationer