Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter stentuff kritik – då kommer urladdningen

Adam Nyfjäll gjorde åtta mål för IFK Kristianstad.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad har underpresterat i handbollsligan.

Nu är segerglädje tillbaka.

Urladdningen kommer – i Champions League.

Efter flera förluster och stentuff kritik kom den efterlängtade vändningen för IFK Kristianstad.

Den kom – på internationell nivå.

IFK vann mot Chekhovskie Medvedi med odiskutabla 36–28. Laget som vunnit ryska ligan de senaste 18 säsongerna hängde inte med i svängarna.

Den här kvällen var det inget snack. IFK bjöd på oktoberfest i 60 heta minuter som ger hopp om en fortsättning i grupp D i Champions League.

Spelarna i IFK Kristianstad plockade fram det som tidigare saknats – moral, speed, effektivitet och glädje. 

– Det var skönt för grabbarna att de fick se att de kan spela handboll och att det släpper, säger tränaren Ljubomir Vranjes till Kristianstadsbladet. 

Nu lossnade allt för IFK Kristianstad

Efter tre raka matcher utan att få jubla släppte plötsligt allt. Och det fanns flera anledningar till islossningen.

– Vi har kontrat otroligt mycket tidigare också, men inte riktigt haft den här utdelningen. Vi har även pratat mycket om kontringar på avkast och tredjefasen. Vi har styrt upp det lite och slapp de tekniska felen i dag, säger Vranjes till Kristianstadsbladet.

Sviktande form och uteblivna seger har satt sina spår. Det är inte längre samma publikdrag till matcherna i Kristianstad. Men det kom 3 116 och det är en siffra som är skyhög om man jämför med publikintresset i övriga handbolls-Sverige.