HK Drott ser ut att undvika konkurs. Foto: ROBERT BOMAN / BILDBYRÅN
HK Drott ser ut att undvika konkurs. Foto: ROBERT BOMAN / BILDBYRÅN

Drotts glädjebesked – kan undvika konkurs

Publicerad

Drott ser ut att undvika konkurs.

Klubben som länge dragits med ansträngd ekonomi ser ljus i tunneln.

– I teorin är konkurshotet upphävt just nu, säger tränaren och eldsjälen Claes Andersson till Sveriges Radio.

Anrika handbollsklubben Drott är begärt i konkurs. Men man har vägrat att ge upp hoppet och nu ser det ut som att en räddning är nära.

Men först måste en skuld cirka 370 000 kronor betalas in till Skatteverket.

– När de pengarna är på kontot drar Skatteverket tillbaka sin konkursansökan. I teorin är konkurshotet upphävt just nu, säger tränaren och eldsjälen Claes Andersson till Sveriges Radio.

Har fått garantier

Anledningen till att man nu lyckats samla ihop pengar ska vara att allmänheten bidragit med gåvor som uppgått till drygt två tredjedelar av den totala skulden klubben dragits med.

– Vi har garantier om att vi ska kunna betala resten från andra personer. Uppe på detta har vi ett större antal företagssponsorer som sagt att de kommer betala den dagen vi inte längre är i konkurs.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag