Foto: ULF RYD / KVP/EXPRFoto: ULF RYD / KVP/EXPR
 Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Domen efter Skånederbyt: "Inte rädda för någon"

Publicerad

Kristianstad var storleken för stora för Lugi i måndagens Skånederby.

Nu talar mycket för att lagen möts i kvartsfinal om ett par veckor.

– När vi spelar så här är jag inte rädd för något lag säger Kristianstadstränaren Ulf Schefvert till Kristianstadsbladet.

Lugi hängde med länge. Men till sist fick man ändå se sig besegrat av Kristianstad (36-23).

– Vi gjorde absolut ingen bra match. Kristianstad är rutinerade och spelade sig hela tiden till bästa möjliga lägen. Vi tappade fokus och tog fel avslut, det avgjorde matchen, säger Lugis tränare Dragan Brljevic självkritiskt till Sydsvenskan.

Trots Kristianstadssegern ligger lagen på samma poäng i SHE när en match återstår. Lugi innehar fjärdeplatsen och därmed hemmaplansfördel i en eventuell kvartsfinal lagen emellan. I den sista omgången möter Kristianstad Önnered borta medan Lugi tar emot de regerande svenska mästarna H65 Höör.

– Kristianstad har fyra-fem internationella spelare, och de har spelat sådana här matcher förr. Men favoriter? För mig är det jämnt. Det känns som fifty-fifty, säger Lugi-tränaren.

För Kristianstads del så svarade man för en av säsongens bästa insatser. Segern var den andra mot Lugi – som i fjol slog ut just Kristianstad i fjolårets kvartsfinal.

– Det känns inte helt omöjligt. Vi har ju 2–0 på dem, säger Kristianstadsmålvakten Louise Neidenström.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag