Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Domen efter Skånederbyt: "Inte rädda för någon"

Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Kristianstad var storleken för stora för Lugi i måndagens Skånederby.

Nu talar mycket för att lagen möts i kvartsfinal om ett par veckor.

– När vi spelar så här är jag inte rädd för något lag säger Kristianstadstränaren Ulf Schefvert till Kristianstadsbladet.

Lugi hängde med länge. Men till sist fick man ändå se sig besegrat av Kristianstad (36-23).

– Vi gjorde absolut ingen bra match. Kristianstad är rutinerade och spelade sig hela tiden till bästa möjliga lägen. Vi tappade fokus och tog fel avslut, det avgjorde matchen, säger Lugis tränare Dragan Brljevic självkritiskt till Sydsvenskan.

Trots Kristianstadssegern ligger lagen på samma poäng i SHE när en match återstår. Lugi innehar fjärdeplatsen och därmed hemmaplansfördel i en eventuell kvartsfinal lagen emellan. I den sista omgången möter Kristianstad Önnered borta medan Lugi tar emot de regerande svenska mästarna H65 Höör.

– Kristianstad har fyra-fem internationella spelare, och de har spelat sådana här matcher förr. Men favoriter? För mig är det jämnt. Det känns som fifty-fifty, säger Lugi-tränaren.

För Kristianstads del så svarade man för en av säsongens bästa insatser. Segern var den andra mot Lugi – som i fjol slog ut just Kristianstad i fjolårets kvartsfinal.

– Det känns inte helt omöjligt. Vi har ju 2–0 på dem, säger Kristianstadsmålvakten Louise Neidenström.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!