Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domarilska hos Lugi – efter derbyförlusten

Karl Wallinius och hans Lugi var irriterade efter tisdagens derbyförlust.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Efter matchen var Lugis tränare Tomas Axnér direkt framme hos domarna.Foto: C More

Ironiska applåder och arga gester.

Ja, domarna hade en svettig match när HK Malmö tog en uddamålsseger med 28-27 hemma mot Lugi. 

– Tyvärr har domarna tappat matchen, konstaterade C Mores expert Jennie Linnéll.

På förhand en match mellan ett formstarkt HK Malmö och ett mindre formstarkt Lugi. 

I efterhand en hård batalj där sena fullträffar fällde avgörandet.

– Det är starkt av oss att kriga in i slutet och lyckas vända på denna matchen, med tanke på hur dåligt vi spelar. Vi står och stånkar och blir fastlåsta hela matchen igenom. Det är bra betyg att komma segrare ur denna, säger Malmös Hampus Olsson efter slugsignalen till C More. 

Hampus Olsson själv blev med sina sju mål den främste målskytten hos hemmalaget, efter ett frustrerat derby där flera av spelarna var märkbart irriterade.

Dels på motståndarna. Dels på domarna. 

– Det var en stökig match överlag. Jag gjorde inte min bästa match heller och blev frustrerad där och sedan kommer det situationer där det blir hetskt. Så är det, säger Hampus Olsson.

Applåderade domarna - ironiskt

Annars var det ett derby som Lugi hade ett grepp om. Faktum är att Lundalaget hamnade i underläge för första gången när Malmö satte det viktiga 27-26-målet, några enstaka minuter bort från slutet.

Innan dess var Lugi i en nästan konstant ledning. 

– Jag tycker fan vi har den här matchen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på var det går fel. Vi blir trötta, säger Lugis sexmålssksytt Karl Wallinius.

Att det var en hetsig match var påtagligt. Direkt efter slutsignalen var Lugis tränare Tomas Axnér framme hos domarna och gestikulerade.

Innan dess hade dessutom landslagsspelaren Lucas Pellas åkt på en sen utvisning efter att han ironiskt applåderat en av domarna. 

– Vissa spelare har hetare humör än andra, så är det. Pellas är en sådan som kan blixtra till lite, men det får vi lära oss behärska. Det är inte mer med det, säger Karl Wallinius.