Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Delad poäng när Lugi såg rött: ”Hårt”

Här drar Lugis Niclas Paradis på sig ett rött kort i slutminuterna mot Alingsås. Foto: Skärmdump

Lugi tappade en poäng borta mot Alingsås – efter Niclas Paradis röda kort i slutminuterna.

– Två minuter absolut, men rött kort tycker jag ändå är rätt så hårt i den situationen, säger experten Jennie Linéll i C More.

Lugi fick nöja sig med en poäng borta mot Alingsås på fredagskvällen.

Detta trots en bra första halvlek från gästerna som ledde med 14–11 efter 30 minuters spel.

Hemmalaget bytte målvakt till andra halvlek när Gustav Skagerling ersatte Niklas Kraft. Det bytet tog Alingsås in i matchen. Mot en storspelande Skagerling mäktade Lugi bara med åtta mål efter paus.

– Han får göra bra räddningar. Samtidigt tycker jag att domarna ställer till det för oss på båda håll egentligen. Vi kommer i situationer där vi skjuter där vi har väldigt mycket kroppskontakt men får inget med oss, säger Lugis Hampus Henningsson till C More.

Lugi ledde med 22–21 med lite mer än två minuter kvar att spela när Niclas Paradis fick syna det röda kortet efter att ha träffat Michels Liaba med händerna i ansiktet.

Ett hårt dömt rött kort tyckte C Mores expert Jennie Linéll.

– Han träffar honom klart i ansiktet. Frågan är hur mycket kraft det är? Hur mycket slänger han (Liaba) sig bakåt? Rött kort tycker jag ändå är rätt så hårt i den här situationen, två minuter absolut, säger Jennie Linéll i tv-sändningen.

Henningsson: ”För dåligt bolltempo”

Med en man mer på planen kvitterade Alingsås till 22–22. Lugi fick dock en sista chans att avgöra, men Anders Hallbergs avslut räddades av Skagerling.

– En svårspelad match. Vi fastnar för mycket i anfallsspelet, får inte det här bollsläppet. För dåligt bolltempo helt enkelt, summerar Hampus Henningsson den delade poängen.