Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Debut för trion i kvalet till VM

Alexandra Bjärrenholt.Foto: ERIK SIMANDER / TT
Melissa Petrén.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Emma Lindqvist.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det svenska damlandslaget i handboll är två matcher från en plats i VM i Japan i vinter.

Laget möter Slovakien i dubbla kvalmatcher i juni och på måndagen presenterade förbundskapten Henrik Signell truppen som ska ta Sverige till VM.

Förutom stjärnduon Isabelle Gulldén och Johanna Westberg som båda är gravida och tillbaka i landslaget tidigast i höst, saknas Hanna Blomstrand då hon ska genomgå en höftoperation.

Samtidigt står det klart att både lagkaptenen Sabina Jacobsen och Anna Lagerquist är tillbaka, försvarsduon missade de senaste matcherna mot Ryssland på grund av skador.

– Det är alltid tråkigt att missa landslagssamlingar, men är desto roligare att vara tillbaka nu. Att spela mästerskap för Sverige är det häftigaste man kan göra, så jag kommer att göra allt för att vi ska ta oss till Japan. Jag tycker att vi har väldigt goda chanser att slå Slovakien i kvalet, säger Jacobsen i ett pressmeddelande.

Trio debuterar

Tre spelare kommer att göra sina första tävlingsmatcher i landslaget: Skurus Alexandra Bjärrenholt, H65 Höörs Emma Lindqvist och Lugis Melissa Petrén.

Första mötet spelas i Sverige den 1 juni, med retur i Slovakien fem dagar senare.

VM avgörs i Kumamoto den 30 november till 15 december.