Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dansk succétränare tar över efter Axnér

Marc Uhd.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Tomas Axnér.Foto: BILDBYRÅN

Lugi har hittat ersättaren till Tomas Axnér.

En 33-årig dansk – som gjort succé Norge.

– Känns riktigt spännande, säger sportchefen Kenneth Andersson.

Tomas Axnér tar över som förbundskapten för damlandslaget när Henrik Signell lämnar uppdraget i sommar.

Beskedet kom för en månad sedan.

Nu har Lugi klart med ersättaren.

Han heter Marc Uhd, kommer från olika uppdrag Danmark och har blivit utnämnd till norska ligans bästa tränare 2018/2019 efter succén i nykomlingen Naerbø som han tog till slutspel under första året i klubben.

– Marc är bra på att ta människor, han är bra på att utveckla unga talanger och framförallt så vågar han spela med dem, säger Kenneth Andersson i en presskommentar – och fortsätter:

– Danska förbundet är verkligen nöjd med honom i hans roll både i tränarteamet och med talangerna. Även de norska kollegerna är samstämmiga om hans kvalitet så jag är helt övertygad om att Marc är rätt tränare för Lugi.

Perfekt ersättare till Tomas Axnér

Lugi var tydliga när Axnér sa upp sig. Ersättaren ska ha samma syn på talangutveckling.

– Det ligger i Lugis DNA att vi ska fostra talanger. Vi ska vara en del på resan mot proffslivet och landslaget. Det är väldigt viktigt att det matchar kravbilden, förklarade klubbchefen Patrik Bengtsson i en intervju med Kvällsposten.

Marc Uhd har kvalifikationerna.

– Jag ser många likheter med Lugis sätt att arbeta. Det tilltalar mig mycket, säger Uhd när han jämför med jobbet i Naerbø.

– Jag tycker det finns gott om spännande spelare med klara spetskompetenser. Med så många unga spelare blir jag inte överraskad om flera av dem tar stora steg i sin utveckling kommande säsong. 

Kontraktet är på två år.

 

.