Lugis tränare Dragan Brljevic är kritisk till spelarnas insats i Skånederbyt. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNLugis tränare Dragan Brljevic är kritisk till spelarnas insats i Skånederbyt. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Lugis tränare Dragan Brljevic är kritisk till spelarnas insats i Skånederbyt. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Höörs Sofia Hvenfelt jublar. Nu har man tagit förstasteget mot finalen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNHöörs Sofia Hvenfelt jublar. Nu har man tagit förstasteget mot finalen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Höörs Sofia Hvenfelt jublar. Nu har man tagit förstasteget mot finalen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Blåser spelarna efter kross: ”Helt jävla år”

Publicerad

Vilken kross i Skånederbyt!

H65 Höör kör över Lugi i första semifinalen och vinner med 28-21.

Då blåser Lugitränaren Dragan Brljevic sina spelare – mitt under matchen.

– Kan ni det här?! Vi har kört det 50 gånger på träningarna i ett helt jävla år, fräser Brljevic.

En jämn halvlek – sedan tryckte H65 på pedalen, ökade farten och körde ifrån Lugi.

Från 12-10 i paus till 17-12 efter 41 minuter.

Då slänger Dragan Brljevic in andra halvlekens första timeoutkort för att korrigera felen i spelet.

– Vi måste göra sakerna som vi kommit överens om i omklädningsrummet, både innan matchen och i halvlek, säger han i C More-sändningen

När Kristin Thorleifsdottir skickat in 23-15 och 24-15 brister tålamodet för Brljevic .

Han begär en ny timeout, plockar fram taktiktavlan, spänner ögonen i spelarna och förklarar grunderna i spelet.

– Hur ser det ut? Kan ni det här? Vi har kört det 50 gånger på träningarna i ett helt jävla år, och nu gör vi fel. Är det så svårt? Då ska vi fan göra det! säger Brljevic och läxar upp spelarna.

Det hjälpte inte.

Mästarklass av H65

H65 visade mästarklass när man avväpnade Lugi och tog ledningen med 1-0 i semifinalserien.

Efteråt, i C More-studion, fortsatte Brljevic sin vassa kritik.

– Jag vet inte om det är bristen på rutin. Jag säger i sista timeouten att vi ska spela tvåa vänster, plötsligt frågar dom om vi ska spela tvåa höger. Då är man inte riktigt där, säger Lugi-tränaren.

Passningen till guldlaget H65 var också frän.

– De har i stort sett bara arbetshästar, det har vi inte riktigt hos oss. Vi har några cirkushästar, det gäller att få dom in i spelet. Det är ett bygge vi har påbörjat, säger Dragan Brljevic och menar att rutin fällde avgörande.

Ola Månssons replik

När H65-tränaren Ola Månsson får höra om uttalandet i tv-studion fnyser han åt påståendet.

– Evelina (Källhage) har aldrig spelat slutspel och semifinal, i dag är hon vår bästa spelare. Det här är som man konstruerar efteråt.

– Vi gjorde en bra final förra året. Vi hade en som hade spelat final. Det handlar om att hantera det som händer, inte det man har varit med om, menar Månsson.

Semifinalserien fortsätter nu till Lund. Match nr 2 spelas på fredag. Match nr 3 avgörs i Höör nästa onsdag. 

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag