Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Besked från YIF-läkare: "Kim Andersson spelar"

Publicerad

Här kommer klart besked från Ystads IF lagläkare Daniel Jerrhag inför kvällens heta kvartsfinal mot Alingsås.

– Kim spelar.

Kim Anderssons högra stortå är fortfarande svullen men han kan spela i knockoutmatchen i Estrad i Alingsås.

– Det är under kontroll, säger Daniel Jerrhag.

Läkaren är dock inte med på resan till Alingsås men är uppdaterad efter att ha undersökt YIF-stjärnans fot.

– I en sådan här match är han inte den förste som viker ner sig, säger Jerrhag.

I den senaste matchen, när YIF kvitterade till 2-2 i kvartsfinalserien, hade Kim en stor kväll.

– Han är magisk i slutspelstider, säger Jerrhag.

Beskedet från Alingsås

I senaste matchen saknade Alingsås Felix Claar, Andreas Flodman och Magnus Persson.

Enligt rapporterna är trion tillgänglig i kväll.

– Ystad gick på knock senast och vi hade svårt i första halvlek där Ystad spelade bra över hela banan. Nu är det dock en ny match och det som har hänt är inte mycket värt. Det som presteras på planen måndagen den 16 april är det som betyder något, säger AHK-tränaren Mikael Franzén till klubbens hemsida.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag