Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslutar karriären – för familjeföretaget

Highlights: Sverige spelade ut Island – avslutade EM snyggt
Leo Larsson.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Leo Larsson avslutar karriären.

IFK Kristianstads målvakt ska satsa på sin civila karriär.

– Det är ett väldigt tungt beslut eftersom handboll är mitt liv och IFK Kristianstad har blivit som en familjemedlem, säger han i ett pressmeddelande.

Redan som 30-åring väljer Leo Larsson att avsluta sin handbollskarriär. Målvakten kom till IFK Kristianstad 2014 efter att tidigare ha spelat för IFK Ystad och Ystads IF.

Han har vunnit fyra SM-guld och hoppas ta det femte i vår innan han han slutar.

– Under min fantastiska tid i IFK Kristianstad har jag fått massvis med underbara minnen som jag kommer bära med mig resten av livet. Jag har fått äran att spela med väldigt många fantastiska spelare, haft världens kanske bästa tränare och haft en publik som får rygghåren att resa sig varje vecka, säger Larsson i ett pressmeddelande.

Ska jobba på familjeföretaget

I stället för handboll ska han framöver fokusera på familjeföretaget Bösarps Grus & Torrbruk

– Anledningen till mitt beslut är att vid sidan om handbollen har jag alltid haft en dröm om att få jobba tillsammans med mina föräldrar och det är en möjlighet jag inte vill missa. Tyvärr går det inte att kombinera med handbollen då jag inte tummar på att ge hundra procent. Jag kommer med största intresse följa mitt kära IFK Kristianstad i framtiden och önskar alla i och runt föreningen ett stort lycka till, säger Larsson.

Gustaf Banke återvänder

Sedan tidigare är det klart att IFK Kristianstads andra målvakt , Richard Kappelin, också avslutar karriären. Klubben har meddelat att Espen Christensen värvats in som ersättare. Nu meddelar IFK Kristianstad att de till nästa säsong även plockar hem 20-årige Gustaf Banke, som varit utlånad till HIF Karlskrona.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka, jag ser verkligen fram emot att spela inför supportrarna. Jag växte upp på läktaren och det är en barndomsdröm att nu få vara en del laget. Jag tror vidare att jag får en bra läromästare i Espen Christensen som besitter mycket rutin som jag kan lära mig mycket av, säger Banke i ett pressmeddelande.