Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar hemligheten bakom superkroppen

Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: SHUTTERSTOCK
Foto: SHUTTERSTOCK

Kim Anderssons superkropp gjorde honom till en av världens bästa handbollsspelare. 

Nu avslöjar 37-åringen framgångsreceptet.

– Det är bäst om alla barn håller för öronen. Men jag är den största skräpmatsätaren av de jag känner, säger handbollsstjärnan i en intervju under Åhus Beachhandboll. 

Det var när Kim Andersson gästade intervjusoffan under Åhus Beachhandboll som handbollsprofilen berättade om sina matvanor – och rev ner skratt från publiken.

– Det är bäst om alla barn håller för öronen. Men jag är den största skräpmatsätaren av de jag känner, säger Kim Andersson till Åhus Beach Studio, enligt Ystads Allehanda.

Kim Andersson blev utsedd till årets handbollsspelare i Sverige 2007, 2008 och 2013. Han har vunnit det mesta som går att vinna på klubbnivå – och blev utsedd till Bundesligas bästa spelare efter trippeln med Kiel 2011/2012.

Kim Andersson, lagkapten i Ystads IF, är en av handbollsligans starkaste profiler. Foto: /IBL / /IBL

Nu avslöjar handbollsprofilen sina matritualer på matchdagar. 

Och de är inte helt enligt matcirkeln, precis.

– Har jag tur har jag slängt i mig lite frukost. På bussen kan det bli en kanelbulle eller ett Snickers. Sedan är det standard, sedan jag blev seniorspelare, att jag måste äta en hamburgertallrik på Björkängs vägkrog. En gång testade jag att äta något annat och då förlorade vi. Just det där har väl blivit en ursäkt för att få äta en hamburgertallrik. Varför ska man chansa när man vet att någonting funkar och tycker det är gott, säger Kim Andersson.

Fick byta McDonald's

Ystads IF:s lagkapten berättar också en anekdot från sin tid i Bundesliga som fick åskådarna i Åhus att vika sig av skratt.

– På vägen hem från träningen, sent på kvällen, passerade jag alltid en McDonaldsrestaurang. Det började lite oskyldigt med att jag tog en cheeseburgare ett par gånger i veckan. Sedan blev det en hel meny, för man var ju ändå rätt hungrig. Till slut blev det så att personalen i drive in-luckan sa ”Herr Andersson, vill du ha den utan tomat även i dag”? Då fick jag byta McDonald's...

Tränar nio till tio pass i veckan

Men Kim Andersson poängterar att hetsätandet går i perioder. 

– Nu har jag målat upp mig själv som en matbov. Men jag är något av en periodare. I bland är det så att jag bara äter keso och tonfisk. Jag är väldigt drastisk i mitt sätt att äta, säger han.

Och tränar man nio till tio träningspass i veckan har man råd att slarva med kosten en aning...

– Ibland känns kroppen väldigt bra, ibland mindre bra. Det är lite hur man håller efter den. Jag känner att jag har möjlighet till att träna bra och sköter fysen i stort sett på egen hand. Utöver de fem passen med laget tränar jag åtminstone 4-5 pass på egen hand, så mängden är det inget fel på.