Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Andra raka Lugi–förlusten – trots sensationscomeback

Emma Navne var frustrerad i bortalaget.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN

Andra raka förlusten för Lugi var ett faktum när Önnered vann med 27–22.

Ett frustrerat bortalag försökte och hade flera gånger chansen att komma ikapp, men lyckades inte bryta igenom ett starkt hemmaförsvar.

Inte ens en comebackande Maria Adler hjälpte Lugi.

Under torsdagen briserade en bomb i handbollssammanhang. 

Maria Adler, före detta landslagsspelare och en av landets största talanger, avslutade sina aktiva handbollskarriär 2017 efter att varit skadedrabbad under en längre tid. 

Nu var hon tillbaka i Lugi för första gången sedan 2013, men det hjälpte föga när Önnered visade prov på starkt försvar och kreativt anfallsspel, bland annat genom att sätta fyra av fem straffar. 

Lugi är trots förlusten fortsatt på fjärde plats med tre seriematcher kvar att spela. 

”Kom inte upp i nivå”

Bortalagets tränare Kenneth Andersson försökte konstant att mana på sina spelare, utan att få riktig utdelning. 

– Jag tycker vi kan bättre allihopa än vad vi presterar här i dag, där måste alla lyfta sig. Även jag, det är också min uppgift att vi ska se till att vara lika taggade som motståndarna. Det lyckas inte jag med i dag och det får jag göra bättre nästa gång, säger Kenneth Andersson till Sydsvenskan.

– Det var ett lag som var lite hetare än vad vi var. De krigade verkligen för att komma upp på rätt sida strecket och det märktes verkligen. De vinner lite fler kamper än vad vi gör och vi har otroligt svårt. Vi fastnar alldeles för mycket i deras försvarsspelare och gör för lite mål framåt.