Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Aldrig sett liknande – 100 procent riggad”

H65 Höör har anmält en Europamatch för matchfixning.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

H65 Höör misstänker att en av deras Europamatcher har varit fixad.

Klubben har gjort en anmälan om matchfixning, vilket Handbollskanalen avslöjade. 

– Enligt vår uppfattning var det här en till 100 procent riggad match. Det finns ingen annan förklaring, skriver klubben i sin anmälan, enligt sajten.

Matchen i fråga ska ha spelas på bortaplan under hösten ute i Europa. Laget förlorade matchen med uddamålet och enligt Handbollskanalen, som var först med att rapportera om händelsen, menar klubben att domarna och matchdelegaten tydligt favoriserat motståndarna.

Enligt sajten ska klubben ha reagerat på att motståndarna fått hålla i bollen under en minut i slutet utan att få varning om passivt spel, fått 14 straffar mot Höörs tre samt att Höör fick mer än dubbelt så många utvisningar. 

”100 procent riggad match”

Efter matchen bad de om att få inspelningen av matchen (som sändes på tv i landet där de spelade), men fått svar att en sådan inspelning inte fanns.

Handbollskanalen har tagit del av anmälan till visselblåsartjänsten. Där skriver klubben bland annat att de inte vill få resultatet ändrat, utan att de vill hjälpa det Europeiska handbollsförbundet, EHF, att hålla matcherna fria från matchfixning.

”Vår tränare, ledare (och spelare) har aldrig i sina långa handbollsliv sett någonting liknande. Enligt vår uppfattning var det här en till 100 procent riggad match. Det finns ingen annan förklaring”, skriver de i anmälan.

Finns inga bevis enligt EHF

Till DN, som avslöjade att det rörde sig om H65 Höör, säger styrelseledamoten Jan Hansson att klubben anser att de har gjort vad de har kunnat i och med anmälningen.

– Vår uppfattning är att EHF vill ha in anmälningar, men sedan lägger locket på. Anmälaren får aldrig besked om hur en utredning fortlöper, säger Hansson till tidningen och berättar att klubben inte hört något från förbundet.

EHF har gjort ett uttalande på deras hemsida där de bland annat skriver att de har nolltolerans mot alla former av matchfixning. Men att det i nuläget inte finns några bevis på att det ska ha förekommit matchfixning i en match som är arrangerad under deras paraply.

Tv: Se fler sportnyheter: