Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristianstads svit växer – men magproblem stör

Helge Freiman – magmuskelskadad.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Tore Stig Moen Nilsen – magsjuk.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Albin Lagergren.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad missade inte att ta första steget mot fjärde raka guldfinalen.

Guif i kvartsfinal nr 1 blev en lagom genomkörare på jobbet (28-23) inför den heta Champions League-åttondelen mot Flensburg.

Det som stör är magmuskelskadan på playmakern Helge Frieman och den magsjukdom som drabbat norske toppskytten Stig-Tore Moen Nilsen.

– Det är inget man vill ha in i ett lag. Men det är inget man kan påverka, säger Ola Lindgren.

Kristianstad tog kommandot direkt, inledde med tre snabba och gick sedan fram till 6-2. 

Guif kom dock tillbaka och var bara ett mål bakom när Fredrik Gustavsson stensäkert satte 7-6 på straff.

Då ökade IFK tempo igen. 

Albin Lagergren drog in 8-6 på straff och stegade igenom till 9-6. Philip Henningsson kontrade in 10-6 och Viktor Hallén ökade till 11-6 efter ett superutkast av målvakten Richard Kappelin.

Då kom Guif närmare

Gästerna smög närmare (12-10, 13-11 och 14-12) men Olafur Gudmundsson prickade in 15-12 och Tim Sörensen hittade luckan till 16-12 precis före paus.

Kvartsfinalen tände till i upptakten av andra halvlek när domarna plockade upp det röda kortet och pekade på Olafur Gudmundsson. Islänningens protest mot ett domslut – han pekade mot tv-reprisen på jumbotronen – gick över gränsen, tyckte domarna.

Även om Guif hade halvkontakt (19-17 och 23-20) gjorde IFK som vanligt – man tryckte på pedalen i andra halvlek.

– Vi får inte utdelning på våra chanser när vi har möjlighet att komma närmare. Men vi kommer inte dit, då skapar vi inte nerv, kommenterar Guiftränaren Jan Ekman.

Unik segersvit i Kristianstad

IFK Kristianstad har nu 63 raka segrar mot svenskt motstånd sin heta arena - den här gången inför 4 316 på läktarna.  

– Vi kontrollerar matchbilden även om det finns lägen som kan bli äckliga för oss. Även om det inte är en toppinsats håller vi Guif på 23 mål, säger hemmatränaren Ola Lindgren.

– Vi vinner matchen och det är jag väldigt nöjd med.

Men, det finns saker som stör.

Helge Frieman har problem med en magmuskel och ska undersökas närmare i veckan och Stig-Tore Moen Nilsen har drabbats av ett magvirius. Sjukdomsproblemen oroar när IFK nu går in i Champions League-bubblan.

Åttondelsfinalen mot Flensburg på lördag den 24 mars är klubbens största match genom tiderna och är i princip utsåld. Returen spelas i Tyskland veckan därpå innan det är dags för kvartsfinal 2 i Eskilstuna på påskdagen, söndagen den 1 april.