Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hånberg i ekonomisk tvist med klubben

Pelle Hånberg.
Foto: STEFAN PERSSON

Pelle Hånberg sparkades av Karlskrona HK.

Nu framkommer uppgifter som säger att klubben ligger i en ekonomisk tvist med tränaren.

– Om vi skulle förlora så drabbas vi av en kostnad på runt 300 000–400 000 kronor, säger klubbdirektören Rolf Lindberg till Blekingesport.

Inför säsongen 2014/2015 bytte Pelle Hånberg Vita Hästen mot Karlskrona HK som då låg i hockeyallsvenskan. Eftersom det inte finns något kollektivavtal som reglerar tjänstepensionen i den näst högsta serien har det uppstått oklarheter kring om Hånberg, och ytterligare personer i klubben, har rätt till tjänstepension för den tiden.

Diskussionen pågår och handlar i nuläget om huruvida Hånberg ska betraktas som en tjänsteman eller ej.

– Tidigare har de inte betraktats som tjänstemän på det sättet. Det är ingen fråga vi driver för att jävlas med folk. Har vi fel så ska vi självklart göra rätt för oss. Arbetsgivare och fack diskuterar frågan nu, men jag har inte hört något på drygt två månader, säger Rolf Lindberg till Blekingesport.

Dementerar miljonsiffran

Sajten uppger att det cirkulerat uppgifter som gör gällande att pensionstvisten, där Hånberg och ytterligare personer ingår, ska handla om 1,5 miljoner kronor. Det dementeras dock av Rolf Lindberg.

– Det är en siffra som är helt tagen ur luften. Så stora summor är det inte, säger han till Blekingesport.

På söndagskvällen sparkades Pelle Hånberg av Karlskrona. Ove Molin ersätter.

– Vi har inte vunnit på elva matcher. Man funderar fram och tillbaka vad  det beror på. Det är inte ens fel att det blir så, men till syvende och  sist kommer man till något där man funderar om det är något man kan  göra. Då blev det det här beslutet som är taget nu, motiverade sportchefen Michael  Sundlöv beslutet. 

Kvällsposten har sökt Pelle Hånberg som i nuläget inte vill ge några kommentarer.