Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han lämnar Schweiz
– och öppnar Sverige

Richard Magyar lämnar Schweiz.

Foto: Petter Arvidson

Richard Magyar lämnar schweiziska FC Aarau efter degraderingen.

Nu kan den förre Halmstadkaptenen återvända till allsvenskan.

– Jag stänger inga dörrar för någonting, säger Magyar.

FC Aarau, med de tidigare Halmstadsspelarna Richard Magyar och Dusan Djuric, hade chansen att klara sig kvar i högstaligan i Schweiz inför måndagens bortamatch mot St. Gallen. Men jumbon, med Djuric i startelvan och Magyar på bänken, förlorade med hela 5-1 och därmed är det sista hoppet släckt med en omgång kvar.

– Det är klart att det är en tung och tråkig dag, säger Richard Magyar, 24.

– Men ska jag vara ärlig var det ganska väntat med tanke på hur det har sett ut. För mig var det inte i går som vi förlorade ligan, det var för en månad sedan när vi tappade poäng i flera matcher på rad.

"En bättre spelare i dag"

Richard Magyar lämnade Halmstad så sent som i januarifönstret, men det var inte så här som mittbacken hade tänkt sig starten på sin utlandskarriär.

– Nej, det var det så klart inte. Jag tycker det har funnits möjligheter och laget har absolut kapacitet att spela i högstaligan, men av flera olika anledningar blir det som det blir. Det är tråkigt, säger Magyar.

– Samtidigt tycker jag att jag har blivit en bättre fotbollsspelare. Jag har lärt mig mycket, fått upplevelser och lärt känna många riktigt bra vänner. Även om man kunnat önska att vi hade hållit oss kvar tycker jag att jag har fått ut mycket av det här halvåret.

Lämnar Aarau - öppen för allsvenskan

Kvällsposten har tidigare berättat att Magyar, tack vare en klausul i sitt kontrakt, kan lämna klubben gratis i sommar efter degraderingen. Så kommer det att bli.

– Nu bryts kontraktet. Vi spelar sista matchen på fredag, sedan åker jag hem till Sverige på lite semester och träffar nära och kära. Och sen får vi se helt enkelt. Jag ska hitta en ny klubb, det är det jag är inställd på.

Efter att ha fått sitta en hel del på bänken i Aarau kommer speltiden vara en viktig faktor när Richard Magyar bestämmer sig för nästa klubbadress.

Räknar du med fortsatt spel utomlands eller kan du vända tillbaka till allsvenskan?

– Jag stänger inga dörrar för någonting. Det ska kännas utvecklande och spännande, om det är i Sverige eller utomlands lägger jag inte så stor vikt vid.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!