Markus Rosenberg delar ut en spark från liggande läge. Foto: C MoreMarkus Rosenberg delar ut en spark från liggande läge. Foto: C More
Markus Rosenberg delar ut en spark från liggande läge. Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

"Han har en tendens att göra dumheter"

Publicerad

MALMÖ/STOCKHOLM. Det uppstod tumult i Malmö FF:s 2-1-seger mot Örebro efter att Markus Rosenberg gått omkull i en duell.

Flera Örebrospelare omringade Rosenberg, som sparkade ut mot Brendan Hines-Ike.

– Markus har en tendens att göra dumheter när han blir frustrerad, säger C More:s expert Erik Edman.

– Jag har märken på benet från att han sparkade mig, säger Hines-Ike.

Pawel Cibicki kom närmast att öppna målskyttet i den första halvleken. Han kom först på en boll in i straffområdet från Anders Christiansen, men avslutet tog i ribban.

I stället var det Kennedy Igboananike som gav gästerna Örebro ledningen i början av den andra halvleken. Franz Brorsson misslyckades med en hemåtnick och Igboananike kunde nicka in 1-0.

Storbråk efter Rosenbergs spark

Malmö jagade kvittering och fick det ett tag senare när Markus Rosenberg var stensäker från straffpunkten.

Samme Rosenberg hamnade i rampljuset kort därefter. Han gick omkull i en duell strax utanför straffområdet och fick frispark.

Örebrospelarna tyckte att det var helt fel och omringade Rosenberg som låg ner på marken. Det uppskattades inte av Malmökaptenen som sparkade ut mot Örebrobacken Brendan Hines-Ike.

Då uppstod det tumult och flera spelare började bråka.

– Markus har en tendens att göra dumheter när han blir frustrerad. Som här när han slänger ut en eftersläng, säger C More:s expert Erik Edman.

Rosenberg klarade sig utan varning

– Jag hade en massa folk runtomkring mig som trampade på mig så det blev lite stökigt. Jag får skylla mig själv, säger Rosenberg om situationen.

Kom du billigt undan som inte blev varnad?

– Nej, nej. Jag blev nedsparkad, jag bara ligger ner där så trampar någon på mig, då reagerar jag. Så det är inga konstigheter. Jag såg inte riktigt vad som hände.

Efter att situationen lugnat ner sig fick Hines-Ike en varning, likaså Malmös Pawel Cibicki för protest.

Hines-Ike har ett sår på benet

Hines-Ike tyckte dock att Rosenberg kom billigt undan.

– Jag gick förlorande ur den situationen. Jag har märken på benet från när han sparkade mig. Jag försökte bara plocka upp bollen och sätta i gång spelet, för han tänkte ligga ner länge. Sen får jag det gula kortet, jag gillar inte det, men så är det, säger han.

Matchen såg länge ut att sluta 1-1, men i slutskedet av matchen frälste Alexander Jeremejeff Malmö genom att slå in 2-1-målet från nära håll.

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag