Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han förlorade sin bror: ”En jättemörk period”

Se senaste avsnittet av tv-programmet Frislag.
Kevin Björkström är gäst i senast avsnittet av podden Frislag.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

I fjol blev Kevin Björkström pappa för första gången och på planen levererade han och FBC Kalmarsund innebandy i toppnivå.

I senaste avsnittet av Expressens podd Frislag minns han tillbaka på det fantastiska fjolåret – men öppnar även upp om mörkare tider.

Han berättar om de struliga åren under uppväxten och när hans storebror tragiskt gick bort.

– Det är en jättemörk period, säger Björkström i podden.

Kevin Björkström, 31, blev för ett drygt år sedan pappa för första gången.

– En helt ny dimension av livet, det bästa som har hänt mig, säger Björkström i poddintervjun och lyfter fram fjolåret som den tid i livet då han mått som allra bäst.

Kevin Björkström förlorade sin bror

Han får också frågan om när han mådde som sämst, och det är då han berättar om när storebror Jimmy gick bort i en hjärtinfarkt 2011.

– Då mådde jag absolut som sämst, jag har aldrig mått så dåligt och kommer förhoppningsvis slippa må så dåligt igen, säger Kevin Björkström.

– Det är en jättemörk period rent personligt. 

Under intervjun minns han tillbaka på den tuffa tiden och berättar om den nära relationen han hade med sin tolv år äldre storebror. De delade ett stort motorintresse och jobbade tillsammans.

– Jag tittar tillbaka på den tiden med en jäkla ödmjukhet. Och en tacksamhet för det jag har kvar i livet. Man får sig en tankeställare på hur jäkla snabbt det kan gå, säger Björkström.

Han fortsätter:

– Jag kommer aldrig glömma och det finns känslor i kroppen som fortfarande får en extremt ledsen. 

Han var en så perfekt storebror som man kan önska sig.

I poddintervjun berättar Kalmarsundspelaren också om den nära relationen han har med sin familj, som bland annat innehåller lillebror Tim (allsvensk fotbollsspelare i Sirius).

– Vi har alltid haft varandra och det tror jag var otroligt viktigt under den tiden, att man är tajt som familj. För att stå där ensam när en sådan sak händer tror jag kan förstöra vilken människa som helst, säger han.

”Varit spretig”

Däremot medger han att han själv inte alltid var den lättaste sonen att hantera för sina föräldrar under uppväxtåren i Tyresö utanför Stockholm.

– Jag har varit spretig och gjort mycket dumma saker, säger Kevin Björkström och berättar om kompisar från den tiden som hamnat snett i livet på senare år.

Var det på väg att gå riktigt illa för dig med?

– Nej, för mig skulle jag nog aldrig säga att det var det. Jag har alltid varit lite för smart eller haft lite för mycket självinsikt för att ta det sista steget som några av mina vänner gjorde och som kanske fortfarande lever i lite misär och har problem. Jag har hållit igen lite.

31-åringen berättar att han inte längre umgås med några av sina vänner från de sena tonåren.

– Det har bara blivit så. Jag är ju idrottsman och har ett städat liv och vissa av dem har inte lika städade liv. Visst, skulle jag åka tillbaka till Stockholm och vi stöter på varandra i Tyresö skulle vi hälsa. Men vi är knappt bekanta längre. Deras vägar har gått åt ett annat håll, de tog höger och jag tog vänster, säger han.


Lyssna på hela avsnittet med Kevin Björkström i Expressens podcast Frislag. I spelaren ovan eller i valfri poddapp.

I poddintervjun pratar Björkström också om Kalmarsunds resa mot att bli en stormarkt inom svensk innebandy, varför han nobbat kontraktsförslagen från Schweiz och hur han ska se till att Kim Nilsson förlänger sitt avtal med klubben.


Tidigare avsnitt av frislag

Avsnitt 1, Kim Ganevik: ”Innebandyn håller på att bli individuell idrott” 

Avsnitt 2, Moa Tschöp: Stjärnans smäll: ”Pang – kroppen orkade inte”

Avsnitt 3, Viktor Klintsten: Stjärnan om sin diagnos: ”Lättare att leva” 

Avsnitt 4, Yamou Njai: Nobbade sportchefen: ”Låtsades hata dem”