Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han får förtroendet i HBK-målet: "En dröm som uppfylls"

Foto: KRISTER ANDERSSON
Foto: PETTER ARVIDSON

Blott 19 år kastas han rakt in i den allsvenska hetluften.

Isak Pettersson vaktar Halmstads BK:s stolpar i den allsvenska premiären mot Östersund.

– Lite fjärilar i magen ska man ha och man ska vara lite nervös, annars hade det varit konstigt, säger målvakten.

För tre år sedan kom han till Halmstad med en dröm om att spela i allsvensk fotboll. På lördagen slår den in.

– Det är riktigt kul, det ska bli spännande. Det känns så klart helt fantastiskt. Det är bara att gå ut och köra. Jag vet vad jag kan och har visat det, säger Isak Pettersson och fortsätter:

– Det har varit drömmen hela livet, eller i alla fall så länge jag har spelat fotboll. Det är klart att det är det här som har varit målet sedan jag kom till HBK och nu när vi väl är här så känns det otroligt kul.

Klockan 16.00 tar HBK emot Östersund, ett lag som slutade åtta i serien i fjol och som i år av många experter tippas som topplag.

– Östersund är otroligt duktiga, men vi ska inte gå ut och vara skygga. Vi är också duktiga och vi kan också spela fotboll. Vi vet vad vi kan, säger Isaksson.

"Tror vi kan mer än så"

Att Pettersson skulle ta plats mellan stolparna i premiären var långt ifrån en självklarhet. HBK har ingen uttalad förstemålvakt och det var först på fredagen som Janne Jönsson deklarerade att han hade bestämt sig för att ge Pettersson förtroendet.

– Jag trivs bra med detta, det tvingar både mig och "Malle" att jobba stenhårt på varje träning. Sedan ska det inte bli någon press, men det känner jag inte heller att det är. Det är inte så att jag känner "åh, jag får inte göra något misstag". Men så funkar det inte heller.

Hur hård är konkurrensen?

– Vi har båda varit stabila, så det är nog väldigt tajt, säger Isaksson.

Och vad tror du ni kan ställa till med i allsvenskan i år?

– Vi har gått ut och sagt att vi vill klara oss kvar. Men jag tror personligen att vårt lag har mer att ge än så. Att bara stanna kvar tycker jag är för lågt för den kvalitén vi har i laget.

För den andre målvakten, 23-årige Malkolm Nilsson, var så klart Jönssons val lika välkommet.

– Det är klart att jag är besviken, men det är bara att ta nya tag och stötta laget så gott jag kan. Jag kan bara gå till träningen och ge 110 procent, sedan är det upp till Janne och hans stab att ta ut laget.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!