Foto: PELLE BÖRJESSONFoto: PELLE BÖRJESSON
 Foto: PELLE BÖRJESSON
Foto: MATHIAS BERGELDFoto: MATHIAS BERGELD
 Foto: MATHIAS BERGELD

Han ersätter ikonen i HK Malmö

Publicerad

Mattias Kvick ersätter veteranen Mirsad Pecikoza i HK Malmö nästa säsong.

Spelaren presenterades vid en presskonferens inför kvartsfinal 3 mellan HK Malmö och Alingsås.

– Vi har haft ögonen på honom länge och han blir viktig när HK Malmö bygger för framtiden, säger klubbens ordförande Jörgen Rasmussen till Sydsvenskan.

Den 26-årige mittsexan har gjort en stark säsong i IFK Ystad som kom sist i årets Handbollsliga.

– Han har de kvaliteter som vi sökt när vi ska fortsätta vår utveckling, säger Rasmusson.

Kvick som gjorde 99 mål den gångna säsongen säger sig ha fått ett professionellt intryck av HK Malmö och menar att det är en klubb som "vill något".

Nyförvärvet ersätter rakt av veteranen Mirsad Pecikoza som lämnar HK Malmö efter säsongen.

– Min förhoppning är att bli lika bra som honom. Jag ser det som en stor utmaning att fylla luckan efter honom, säger Kvick till Sydsvenskan.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag