Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han blir ny lagkapten efter Stefen Selakovic

Foto: Klas Sjöberg

HALMSTAD. I fjol en rutinerad 36-åring.

I år en talangfull 22-åring.

Under lördagen fick Richard Magyar beskedet att han blir Halmstads nya lagkapten efter Stefan Selakovic.

– Ett ärofyllt uppdrag som jag värderar jättehögt, säger Magyar till Kvällsposten.

Jens Gustafsson om kaptensvalen

Lagkapten

Richard Magyar

”Richard har ända sedan 2011 varit en väldigt central människa i spelartruppen i HBK. Både beroende av sitt sätt att alltid ge sitt yttersta i träningsmiljön men också som person för att han bryr sig om allas välbefinnande. Han har en förmåga att se andras vilja.”

Assisterande kaptener

Jesper Westerberg

”Jesper är en stark personlighet som med sitt sätt och kroppsspråk påverkar laget väldigt mycket. Därmed är han också väldigt viktig för hur laget mår och beter sig på planen. Han är en självklar ledare på det sättet.”

Stojan Lukic

”För tre år sen var hans ledaregenskaper dåliga, men i dag är Stojan en av dem som har starkast utvecklingskurva i sättet att vara och hjälpa andra att utvecklas. Jag vet att han arbetar ständigt med det, men han har hittat en balans mellan sin vinnarskalle, som emellanåt kan gå lite långt, och utveckling.”

Richard Magyar debuterade i allsvenskan två dagar efter sin 19-årsdag borta mot Kalmar FF 2010.

Fyra år senare är mittbacken en nyckelspelare i det Halmstads BK som siktar på att förbättra fjolårets resultat.

Och nyutsedd lagkapten.

Under lördagsförmiddagen, dagen innan cupmötet med Assyriska, fick Magyar det definitiva beskedet av tränaren Jens Gustafsson.

– Det är så klart jätteroligt. Det är ett stort ansvar och ärofyllt uppdrag, säger Magyar.

"Får ta lite annat ansvar"

Redan i fjol var Richard Magyar assisterande lagkapten bakom Stefan Selakovic och bar kaptensbindeln så fort "Sella" inte var på planen.

Så rollen känner han igen.

– Det känns väldigt bra för min personliga utveckling. Jag får ta lite annat ansvar än tidigare och tänka på andra saker som jag inte reflekterat över innan. Men framför allt vet jag att jag är kapten för den jag är.

– Jag vill vara pådrivande både i mitt sätt att spela och prata.

För Jens Gustafsson var valet naturligt.

– Han ger, under senare tid, alltid maximalt på varje träning och blandar det med en personlighet som har förmågan att se andra.

Som assisterande kaptener i år finns Jesper Westerberg och Stojan Lukic.

– Men jag förväntar mig att vi har elva lagkaptener i laget. Och vi har väldigt många spelare som är väldigt ansvarstagande kring lagets utveckling och resultat.

I HBK följer Richard Magyar en lång tradition av mittbackar som lagkaptener. Som Tommy "Hacke" Andersson, Tommy Jönsson, Tomas Zvirgzdauskas och Johnny Lundberg på senare tid.

– Det är en ära det med. Tommy Jönsson var den förste som tog mig under sina armar och han har betytt jättemycket för mig.

Cupmöte på söndag

Det har varit en lugn vinter på ryktesfronten, men Richard Magyar bestämde sig ändå tidigt för att stanna i HBK ytterligare minst en säsong. Nu siktar han på att göra ett bättre år än i fjol.

– Jag skriver själv förutsättningarna och vill bli så bra jag kan. Jag känner att jag har mer att ge här och trivs förträffligt bra i klubben. Den dagen jag byter klubb ska det vara för något riktigt bra och att jag känner mig redo.

Det är han även för cupmötet med Assyriska under söndagen.

– Jag är jätteglad att de byggde om Svenska cupen. Även om det är försäsongsbetonat så är det en tävlingsmatch och vi får en värdemätare var vi står.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!