Foto: KRISTER ANDERSSONFoto: KRISTER ANDERSSON
 Foto: KRISTER ANDERSSON
Foto: JONAS LJUNGDAHLFoto: JONAS LJUNGDAHL
 Foto: JONAS LJUNGDAHL

"Han är en artist"

Publicerad

Stort genombrott 2016.

Då hyllas Saed Haksabanovic, 17, stort inför allsvenskan.

– Han är en artist, säger HBK:s tränare Janne Jönsson.

När Halmstad skrällde sig upp i allsvenskan genom att degradera Helsingborgs IF så var 17-årige Saed Haksabanovic en av dubbelmötets allra bästa spelare.

Och inför allsvenskan 2017 står det redan klart att kantmittfältaren kommer att bli en nyckelspelare under Halmstad BK:s comebacksäsong.

Tränare Janne Jönsson sticker inte under stol med att han är tacksam över att Haksabanovic valde att stanna i Sverige.

Nära flytt

– Han var jättenära att flytta. Men det var ett beslut från honom och hans familj att han skulle stanna. Det gläder oss. Det går i ton med vad många önskar. Att spelaren ska stanna längre i Sverige, säger Janne Jönsson som kallar Saed Haksabanovic för "artist" men också är snabb på att framhäva andra sidor hos HBK:s största talang sedan Fredrik Ljungberg.

– Saed gör en väldig arbetsinsats, på varje träning, varje match och utanför planen. Han är en modern ung 24-timmarsutövare, så som man önskar.

Många talanger

Mittfältsmotorn Ivo Pekalski påpekar att Halmstads BK har fler unga talanger än Saed Haksabanovic och att framtiden ljusnar över Örjans vall.

– Väldigt många som är talangfulla och har potential att bli väldigt bra. Saed är den bästa just nu och den bästa jag har sett i så ung ålder. Men det finns fler med fin utvecklingspotential, det bådar gott för klubben framöver, säger Ivo Pekalski.

Halmstads BK inleder allsvenskan med match hemma mot Östersund lördagen den 1:a april, 16.00.

Första bortamatchen spelas söndagen därpå i Jönköping mot J-södra på Stadsparksvallen.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag