Foto: Nils Petter NilssonFoto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Björn Lindgren/TtFoto: Björn Lindgren/Tt
 Foto: Björn Lindgren/Tt

Hamrén hyllar MFF:s val: "Superbra kille"

Publicerad

ABU DHABI. Malmö FF har gjort klart med danske Allan Kuhn som ny tränare.

Dansken hyllas av Erik Hamrén.

- En superbra kille, säger den svenska förbundskaptenen.

Det var under fredagen som Malmö FF presenterade danske Allan Kuhn som ny tränare. Ett val som förvånade många då han varit assisterande tränare i Ålborg senaste tiden.

Dessutom hade det ryktats om namn som Morten Wieghorst, Pep Clotet Ruiz, Janne Andersson och Kasper Hjulmand.

Förbundskapten Erik Hamrén är dock inte förvånad. Hamrén hade Allan Kuhn som spelare i Örgryte och även som assisterande tränare i Ålborg.

- Jag visste att det var på gång men inte att det var klart. Jag har pratat med Allan om Malmö FF men självklart har han en egen uppfattning om klubben.

Vad kan du säga om honom som spelare?

- Jag hade honom som spelare i Örgryte och när jag kom till Ålborg ville jag ha med honom i organisationen och det fick jag jobba hårt för. Men det är också ett av mina bättre beslut som tränare att ha tagit in honom.

- Det blev väldigt, väldigt. Dels den kunskapen han har om fotboll, dels för den människa han är och dels att han var dansk också.

- Han var en av ledarna som var närmast spelarna, säger Hamrén.

"Allan är en fantastisk kille"

Malmö FF har gjort ett bra val?

- Ja, man kan aldrig veta hur det går. Kolla bara på Premier League eller hur det är i Real Madrid. Men det är en spännande val och Allan är en fantastisk kille, säger han.

Hörde Malmö FF av sig till dig angående Allan?

- Många klubbar hör av sig till mig gällande tränare. Men vilka det är vill jag inte kommentera.

Är du överraskad att han blev huvudtränare med tanke på att han bara varit assisterande?

- Nej, jag är inte överraskade över det. Jag är övertygad om att MFF gjort bra research och får den tränare de vill ha.

Hamrén berättar också att Allan Kuhn var en specialist på fasta situationer när han var i Ålborg.

- Han fick ta hand om fasta hos oss och det kommer jag ihåg var väldigt bra. Han var grym på fasta Framför allt i en match mor Bröndby som var avgörande. Då satte vi tre hörnor som var hans förtjänst.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag