Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hamad: "Sverige absolut aktuellt"

Foto: TAYDUCLAM
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST

Jiloan Hamad har haft det tung i Hoffenheim och söker nu ny klubb.

Nu bekräftar han att det under dagen "kommer att hända något".

– Vi sitter i möten, mer än så kan jag inte säga, bekräftar den förre Malmö FF-kaptenen.

Tysklandsäventyren har i mångt och mycket förstörts av en knäskada och Jiloan Hamad har de senaste veckorna varit ryktenas man. Malmö FF:s tidigare kapten och guldhjälte deklarerade tidigt att han ville lämna Hoffenheim som också gått med på att släppa spelaren gratis.

När Kvällsposten når Hamad under den sista dagen av vinterns internationella tranfsferfönster bekräftar han fåordigt att en övergång är nära – mycket talar för att han presenteras för en ny klubb redan under tisdagen.

"Kommer att hända något"

– Det kommer att hända något, men jag vill inte kommentera det mer än så.

Kan du bekräfta huruvida det är aktuellt att flytta hem till Sverige?

– Ja, det är absolut aktuellt, men det är allt jag kan säga just nu.

Hur nära en deal är du?

– Det kommer kanske inte dröja så länge, vi avvaktar just nu. Vi har lite möten och så, vi får se hur det går.

Jiloan Hamad har tidigare varit tydlig med att han vill fortsätta sin karriär utomlands. Han har dock inte heller uteslutit en flytt till Sverige.

Den 12 december sa han så här till Kvällsposten.

 – Jag vill spela. Får jag två, tre matcher så är jag i full form igen. Det viktigaste är att komma till en klubb där jag har bra kontakt med tränaren och sportchefen. Jag behöver känna att de tror på mig.

Malmö FF?

– MFF är MFF. Där kan jag kanske få min trygghet. Samtidigt har Malmö ett bra lag. Det hade varit kul och spännande, en utmaning. Jag tror att 2017 blir ett fint år för Malmö. Jag har lite kontakt med Daniel och vi vet var vi har varandra. Självklart håller jag alltid dörren öppen för Malmö.