Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Halmstads plan - att värva sig ur krisen

PÅ JAKT. HBK:s tränare Jens Gustafsson håller koll på spelarmarknaden.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Halmstads BK har bara vunnit en match hittills i allsvenskan.

Enligt vad Kvällsposten erfar kommer klubben att försöka förstärka laget i sommar - allt för att rädda det allsvenska kontraktet i höst.

- Det kan bli så att vi kommer förstärka, men då ska det inte vara för att bredda truppen utan en spelare som ska förstärka oss i så fall, säger tränaren Jens Gustafsson.

Efter tio omgångar kämpar nykomlingen Halmstad i botten av tabellen. Trots stundtals bra spel har man bara lyckats ta en enda seger, 1-0 hemma mot Öster i den sjunde omgången.

Den svaga poängutdelningen och risken att trilla ner i super-ettan igen kan nu leda till förstärkningar i sommar.

Lyckade värvningar 2002

Enligt vad Kvällsposten erfar har Halmstad den senaste tiden börjat prata om nyförvärv på allvar.

2002 var Halmstad i en liknande sits. Då plockade man in Pascal Simpson och Magnus "Turbo" Svensson under sommaren. Två rutinerade och etablerade spelare som i högsta grad bidrog till att rädda kvar laget i allsvenskan den gången.

Öppnar den 15 juli

Även i sommar handlar det i så fall om ett erfaret nyförvärv som ska kunna gå rakt in i startelvan och verkligen förstärka laget - om ekonomin tillåter för HBK:s del.

Det svenska transfer- fönstret öppnar den 15 juli.

"En som förstärker"

HBK:s tränare Jens Gustafsson säger så här om värvningar i sommar:

- Det ingår i mina arbetsuppgifter att hålla mig uppdaterad om spelarmarknaden och se vilka möjligheter det finns i vår situation samtidigt som jag arbetar med det jag kan påverka vilket är spelarna vi har i vår trupp, säger Jens Gustafsson.

- Det kan bli så att vi kommer förstärka, men då ska det inte vara för att bredda truppen utan en spelare som ska förstärka oss i så fall.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!