Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halmstads BK följer bänkad Thorvaldsson

Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

Förra sommaren ville Halmstads BK värva tillbaka Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Nu är islänningen aktuell igen efter att ha fått dåligt med speltid i turkiska Konyaspor.

– Vi är lite medvetna om hans situation, säger HBK:s klubbchef Fredrik Andersson till Kvällsposten.

I somras försökte HBK locka tillbaka sin forna skyttekung Gunnar Heidar Thorvaldsson, men islänningen valde turkiska Konyaspor när han lämnade IFK Norrköping.

Men i Turkiet har 32-årige Thorvaldsson bara gjort ett mål på tolv starter och ofta suttit på läktaren när den grekiska stjärnan Theofanis Gekas varit det självklara valet som lagets anfallare.

Gunnar Heidar Thorvaldsson tjänar bra i Turkiet och har ett år kvar på sitt kontrakt, men skulle kunna prioritera speltid i det här skedet av karriären. Hans isländske agent Olafur Gardarsson säger till Fotbolldirekt.se att en utlåning till allsvenskan skulle kunna bli aktuell i sommar – om han väljer att lämna.

Koll på gamla spelare

Halmstads BK, som kämpar i botten av allsvenskan, har problem med målskyttet och tittar på möjliga förstärkningar inför sommaren övergångsfönster. Thorvaldsson är ett av dem.

– Vi har koll på flera spelare, framför allt de som varit i Halmstad en gång. Vi är lite medvetna om hans situation, sen ska mycket falla på plats innan vi agerar i det här, säger Halmstads klubbchef Fredrik Andersson.

Har ni varit i kontakt med Thorvaldssons representanter?

– Nej, det har vi inte än. Däremot har vi pratat internt om många olika lösningar. Thorvaldsson har varit i Halmstad och därför är han aktuell.

"Måste sälja först"

En annan aspekt som gör Gunnar Heidar Thorvaldsson intressant för Halmstad är att man riskerar att tappa en eller flera anfallare i sommar eller efter säsongen.

– Vi har tre bra forwards, men vet att andra klubbar tittar på våra anfallare. Därför behöver vi ha något i beredskap, säger Fredrik Andersson.

– Men vi måste sälja något först för att kunna värva.

Ekonomiskt kan det bli en svår värvning. Samtidigt finns det, enligt Kvällspostens uppgifter, en del utrymme kvar i lönebudgeten.

– Det finns ett litet utrymme, det stämmer, men att allt ska gå åt är inget självändamål heller.

Skulle Thorvaldsson kunna rymmas där?

– Eventuellt ja, eventuellt.