Ivo Pekalski spelade i Malmö FF mellan 2009 och 2013. Foto: Nils Jakobsson / BildbyrånIvo Pekalski spelade i Malmö FF mellan 2009 och 2013. Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
Ivo Pekalski spelade i Malmö FF mellan 2009 och 2013. Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
Ivo Pekalskis senaste klubb var Häcken. Foto: Michael ErichsenIvo Pekalskis senaste klubb var Häcken. Foto: Michael Erichsen
Ivo Pekalskis senaste klubb var Häcken. Foto: Michael Erichsen

Halmstad vill ha förre Malmö FF-stjärnan

Publicerad

Dusan Djuric tränar åter med Halmstad BK – och är aktuell för en återkomst.

Enligt uppgifter till Kvällsposten är superettanklubben även intresserad av den förre Malmö FF-mittfältaren Ivo Pekalski.

– Det är en klok och bra fotbollsspelare, säger HBK-tränaren Jan Jönsson.

I somras tränade Dusan Djuric med moderklubben Halmstad samtidigt som klubben och den offensive mittfältaren diskuterade en övergång.

På transferfönstrets sista dag tackade dock 31-åringen nej eftersom han, vilket han hade varit öppen med, prioriterade ett nytt utlandsäventyr.

Men det blev ingen flytt utomlands för Djuric som har gått klubblös sedan han lämnade schweiziska FC Aarau i somras.

Den här veckan tränar han återigen med Halmstad på eget initiativ och mittfältaren är aktuell för en återkomst.

– Det är en bra spelare, så får vi se vad det kan leda till, säger Halmstads tränare Jan Jönsson.

HBK vill dock undvika ett utdraget scenario likt det i somras.

– Vi tar dessa dagar (till och med fredag) och sen tar vi en diskussion.

Intresserade av ex-MFF:aren

Klubben har en längre tid även varit på jakten efter en defensiv mittfältare.

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska Halmstad vara intresserat av att värva den förre Malmö- och Häcken-mittfältaren Ivo Pekalski.

Den 25-årige mittfältaren fick inte något nytt kontrakt med Häcken efter sin korsbandsskada i slutet av september. Pekalski finns nu på nära håll.

Han sköter sin rehabilitering i Halmstad med HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui, som även hjälpt mittfältaren tidigare.

Enligt KvP:s uppgifter har HBK och Ivo Pekalski, som nyligen var i Libanon och jobbade som volontär, diskuterat en möjlig övergång.

– Det är en klok och bra fotbollsspelare som just nu är skadad, säger Jan Jönsson.

Är han på tapeten?

– Jag kan inte kommentera om han är på tapeten eller någon lista.

"Vi får vara lite kloka"

Ivo Pekalski har i tidigare intervjuer inte velat kommentera jakten på en ny klubb närmare.

– Just nu är det fullt fokus på rehabiliteringen med Simon Bakkioui i Halmstad, bortsett från att jag är här nu i Libanon. Men det känns positivt, och jag är övertygad om att jag förr eller senare kommer kunna välja ett alternativ som är det absolut bästa. Primärt utifrån ett fysiskt perspektiv, sa Ivo Pekalski till Fotbollskanalen för en vecka sedan.

Jan Jönsson:

– Vi vill förstärka, men det är begränsat vad vi kan göra. Vi får vara lite kloka och eftertänksamma på vad vi bör göra.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag