20-årige Isak Pettersson har fått sitt genombrott i Halmstad i år. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
20-årige Isak Pettersson har fått sitt genombrott i Halmstad i år. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Halmstad vill förlänga med målvaktstalangen

Publicerad

Fem spelare i startelvan sitter på utgående kontrakt.

Nu har Halmstad inlett kontraktsdiskussioner med målvaktstalangen Isak Pettersson, 20, som fått sitt genombrott i år.

Samtidigt finns förfrågningar på två mittfältare.

– De vill förlänga och vi pratar ofta, men det är inget som är klart ännu, säger Isak Pettersson.

Halmstads BK vill värva en anfallare i sommar och tagit kontaktat med trion Denni Avdic, Johan Oremo och Dardan Rexhepi.

Samtidigt pågår arbetet med den befintliga truppen där fem spelare i startelvan sitter på utgående kontrakt efter säsongen.

Målvakten Isak Pettersson, backen Marcus Johansson, mittfälten Ivo Pekalski och anfallsduon Alexander Ruud Tveter och Fredrik Olsson.

– Vi är igång eller är på väg igång med ett antal spelare, men jag vill inte gå in på namn just nu, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson.

Är ni nära att komma i hamn med någon av dem?

– Ja, det är vi.

Diskuterar med målvaktstalangen

Redan i vintras berättade HBK:s dåvarande manager Jan Jönsson att man ville förlänga med Ivo Pekalski. Nu bekräftar målvakten Isak Pettersson, som har fått sitt genombrott i allsvenskan i år med flera fina insatser, att han diskuterar ett nytt kontrakt med HBK.

– De vill förlänga och det är därför vi har börjat snacka. Det känns bra, säger Isak Pettersson.

– Vi har börjat snacka och vi pratar ofta. Vi är raka mot varandra.

Vad vill du själv?

– Jag trivs jättebra i Halmstad, sen får vi se vad som händer. Jag ska verkligen lyssna och ta åt mig av de duktiga personer som finns i Halmstad.

HBK tänker även erbjuda förlängningar för mittfältstalangerna Gabriel Gudmundsson och Jonathan Svedberg den närmaste tiden även om deras nuvarande avtal sträcker sig till 2018.

– Vi tror så pass mycket på dem att vi vill förlänga om killarna vill. 

Förfrågningar på mittfältsduo

Men HBK kan också tappa ett par spelare i sommar. Förutom det stora intresset för supertalangen Sead Haksabanovic har man fått flera förfrågningar på Alexander Henningsson och Rebin Asaad som båda fått lite speltid i år.

– Men det är flera saker som ska stämma. Det ena är att vi gemensamt ser att det är dags att gå vidare. Då måste man haft ett antal samtal och framför allt att spelaren känner det. Där är vi inte hundra utan lite vacklande. Om du frågar om tio dagar så vet jag med säkerhet. Antingen laddar du på och kör året ut eller så händer något, säger Tony Karlsson.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag