Rebin Asaad Foto: Petter Arvidson
Rebin Asaad Foto: Petter Arvidson

Halmstad värvar den 21-årige talangen

Publicerad

Provspelet med Helsingborg förstördes av en skada.

Nu siktar Rebin Asaad, 21, på att nå allsvenskan – med Halmstads BK.

– Halmstad bör vara i allsvenskan och helst vill jag ta tillbaka dem dit så snart som möjligt, säger Rebin Asaad.

Under måndagen kunde Kvällsposten avslöja att Halmstads BK värvar den offensive mittfältaren från Ängelholms FF.

Efter tre säsonger med kamp på nedre halvan av superettan ville Rebin Asaad ta nästa steg, helst på allsvensk nivå.

Den 21-årige mittfältaren provspelade med Helsingborg i januari, men skadade foten efter andra passet och den chansen rann ut i sanden.

I stället blev det Halmstad, som siktar på en snabb comeback till allsvenskan. Mittfältaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Målet var allsvenskan, men det blev som det blev när jag tränade med Helsingborg och skadade foten, säger Rebin Asaad och fortsätter:

– Självklart tycker jag att Halmstad en klubb som bör vara i allsvenskan och helst vill jag ta tillbaka dem dit så snart som möjligt.

"Ska vara i toppen"

Hur ser du på chanserna?

– Ganska bra. Vi får se hur vi startar serien för det är ganska viktigt. I Ängelholm hade vi tre trögstartade år, men Halmstad är en annan femma. Det känns som att vi ska vara i toppen.

Halmstad försökte värva Dusan Djuric, som valde Dalkurd i stället. I Rebin Asaad får man en delvis liknande spelartyp som gillar vad han sett av HBK:s nya spelsystem 3-5-2.

– Det är en spelare med rätt stor potential. Han har bra driv i steget och kan passera folk och är kvick i tanken, säger HBK-tränaren Jan Jönsson.

Redo innan seriestart

Asaad, som har ett förflutet i Malmö FF:s akademi, behöver både träning och matcher efter sin skada för att komma i form.

– Jag måste jobba igång flåset, men det kommer.

– Jag behöver några matcher, men till seriestart bör jag vara redo.

Rebin Asaad blir Halmstads fjärde nyförvärv efter ytterbacken Adnan Kojic och anfallarna Fredrik Olsson och Alexander Ruud Tveter.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag