Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halmstad värvar den 21-årige talangen

Rebin AsaadFoto: Petter Arvidson

Provspelet med Helsingborg förstördes av en skada.

Nu siktar Rebin Asaad, 21, på att nå allsvenskan – med Halmstads BK.

– Halmstad bör vara i allsvenskan och helst vill jag ta tillbaka dem dit så snart som möjligt, säger Rebin Asaad.

Under måndagen kunde Kvällsposten avslöja att Halmstads BK värvar den offensive mittfältaren från Ängelholms FF.

Efter tre säsonger med kamp på nedre halvan av superettan ville Rebin Asaad ta nästa steg, helst på allsvensk nivå.

Den 21-årige mittfältaren provspelade med Helsingborg i januari, men skadade foten efter andra passet och den chansen rann ut i sanden.

I stället blev det Halmstad, som siktar på en snabb comeback till allsvenskan. Mittfältaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Målet var allsvenskan, men det blev som det blev när jag tränade med Helsingborg och skadade foten, säger Rebin Asaad och fortsätter:

– Självklart tycker jag att Halmstad en klubb som bör vara i allsvenskan och helst vill jag ta tillbaka dem dit så snart som möjligt.

"Ska vara i toppen"

Hur ser du på chanserna?

– Ganska bra. Vi får se hur vi startar serien för det är ganska viktigt. I Ängelholm hade vi tre trögstartade år, men Halmstad är en annan femma. Det känns som att vi ska vara i toppen.

Halmstad försökte värva Dusan Djuric, som valde Dalkurd i stället. I Rebin Asaad får man en delvis liknande spelartyp som gillar vad han sett av HBK:s nya spelsystem 3-5-2.

– Det är en spelare med rätt stor potential. Han har bra driv i steget och kan passera folk och är kvick i tanken, säger HBK-tränaren Jan Jönsson.

Redo innan seriestart

Asaad, som har ett förflutet i Malmö FF:s akademi, behöver både träning och matcher efter sin skada för att komma i form.

– Jag måste jobba igång flåset, men det kommer.

– Jag behöver några matcher, men till seriestart bör jag vara redo.

Rebin Asaad blir Halmstads fjärde nyförvärv efter ytterbacken Adnan Kojic och anfallarna Fredrik Olsson och Alexander Ruud Tveter.