Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halmstad vann mot Giffarna – bröt sviten

Foto: Björn Lindgren/Tt

FOTBOLL. Efter mer än fem veckor utan en enda vinst reste sig Halmstad.

Spelet var varken vackert eller imponerande. Sundsvall var det bättre laget – men Junes Barnys mål räckte till tre viktiga poäng för HBK.

Halmstad har tappat många poäng i slutskedet av matcherna. Laget har inte fått utdelning trots bra prestationer mot topplag.

Nu var det precis tvärtom. När en timme hade spelats på ett höstigt Örjans vall fanns inget som tydde på framgång för HBK.

Så dags hade Gif Sundsvall dominerat kraftfullt. Det bortastarka laget, som tagit tio av årets elva poäng utanför Norrporten Arena, hade haft 59 procents bollinnehav, 7–3 i hörnor, 7–1 i avslut. Men det stod fortfarande 0–0. Det skulle hemmaspelarna vara tacksamma för.

Maktlös Keene

Avstängde James Keene satt maktlös på läktaren och önskade att han hade kunnat bidra.

Men i 61:a minuten började saker plötsligt hända i en ny riktning. I en Halmstadkontring slog Jesper Westerberg ett inlägg som en obevakad Junes Barny nickade på. Sundsvallsmålvakten Tommy Naurin sträckte sig och styrde ut bollen till hörna.

Innan hörnan slogs bytte Janne Jönsson ut Keene-vikarien Kwame Karikari som mest hade sett vilsen ut. Ersättaren Simon Silverholt fann sig direkt. I en andravåg efter hörnan lyfte King Gyan in bollen i straffområdet igen. Nickskarv av backjätten Fredrik Liverstam, skott av Silverholt – och på målvakstreturen sparkade Junes Barny in 1–0.

Extra defensivt

Silverholt var bara på planen i 16 minuter innan han lämnade planen skadad.

Resten av matchen ägnade Halmstad att med alla medel hålla fast i resultatet som innebar den första segern sedan mot Elfsborg i slutet av april.

I 84:e minuten bytte tränaren Janne Jönsson ut målskytten Barny och stoppade in försvararen Joseph Baffo som ett extralås på mittfältet just framför mittbackarna.