Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halmstad får över en miljon för Baffo

Baffo firar EM-guldetFoto: Joel Marklund
Baffo i Halmstads tröjaFoto: Krister Andersson

U21-hjälten Joseph Baffo lämnar Halmstad för tyska Eintracht Braunschweig.

Enligt vad Kvällsposten erfar får Halmstad över en miljon kronor för mittbacken.

– Han berättade redan i höstas när vi ville förlänga att målet var att bli utlandsproffs efter U21-EM, säger Halmstads klubbchef Fredrik Andersson.

I fredags avslöjade Kvällsposten att Joseph Baffo skulle skriva på för tyska andraligalaget Eintracht Braunschweig.

Under söndagen bekräftade både den tyska klubben och Halmstads BK att man nått en överenskommelse för en omedelbar övergång för U21-landslagsbacken.

Joseph Baffo har skrivit på ett kontrakt till juni 2018. Halmstad får enligt vad KvP erfar över en miljon kronor för Baffo vars kontrakt skulle gå ut i vinter.

– Jag får inte kommentera någon summa. Men som säljande part vill man alltid ha lite mer betalt, säger Halmstads klubbchef Fredrik Andersson.

Baffos plan att lämna

Han avslöjar samtidigt att Joseph Baffo varit tydlig med att lämna Halmstad efter U21-EM sedan förra hösten.

– Vi försökte sätta oss ner med Baffo för att förlänga i höstas, men han var väldigt tydlig med att han ville spela i Halmstad under våren, sen spela U21-EM och efter det bli utlandsproffs.

Det var också därför som Halmstad värvade in en ny mittback i Mohammed Ali Khan i vintras, enligt Fredrik Andersson.

– Det var en del i planen. Vi ville hitta en erfaren mittback eftersom vi visste att Baffo skulle lämna senast efter 2015.

Vill värva Henningsson

Pengarna för Baffo är viktiga för Halmstad som fortfarande kämpar för att klara elitlicensen.

Samtidigt vill man gärna förstärka truppen inför framtiden och är, som Kvällsposten berättat, överens med Öster om en övergång för Alexander Henningsson.

Men för att genomföra värvningen handlar det i slutändan om plats i lönebudgeten.

– Ja. Vi vill gärna ha Henningsson hos oss, men vi kan inte ge besked riktigt än utan vi måste ha utrymme i lönebudgeten, säger Fredrik Andersson.